Ten sam guzik co do otwietania. Trzeba pociagnac i przytrzymac. Zaplon wlaczony musi byc. Dzial fabrycznie w kazdym arteonie z el klapa bagaznika
Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Zapomij. Kupa roboty i utrata gwarancji na elektyke. Pol samochodu trzeba rozbebeszyc
W dodatku lusterka nie mają diód więc dodatkowo wymiana.
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Właśnie zamówiłem obdeleven i pytanie czy idzie zakodowac asystenta jazdy w korku? Co dokładnie można zakodować w Arteonie i skąd bierzecie instrukcje. Przydała by się lista z takim "zrób to sam krok po kroku" jak to robic. Zaczynam przygode z kodowanie i nie chciał bym nagrzebać
Jam assista nie zakodujesz jak nie masz. Wpisz vw coding na google to bedziesz mial duzo stron np rosstech. Tam sa kodowania
Demontaż tylnego zderzaka, montaż radarów z tyłu, trzeba zdemontować tapicerkę w bagażniku, siedzisko z tyłu, listwy progów, osłonę z przodu żeby pociągnąć wiązkę, zdemontować tapicerkę drzwi, wiązkę przeciągnąć do drzwi no i wymienić lusterka, do tego wiązkę trzeba przeciągnąć do drugich drzwi co wiąże się z demontażem połowy deski rozdzielczej a po drodze podłączyć ją do sterownika. Montowałem sam SA w Passcie , naprawdę kupę roboty.
Dziękuję za odpowiedzi, myślę że nie warto kombinować - bez tego też da się żyć/jeździć. Zostawię jak jest
VOLKSWAGEN (3H) ARTEON R-Line 2.0 TDI SCR 140kW/190KM DSG 7-G (3H748Z) Biały "Oryx"
Witam, podpowiedzcie jak włączyć wskaźnik temperatury oleju w liczniku.
W liczniku mozna wybrac jako dane w danych jazdy. Trzeba wybrac w ustawieniach licznika na navi tem oleju zeby byla aktuwna a potem w danych na liczniku. Mozna tez wlaczyc w danych jazdy na navi w trybie sport