Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Błędy podglądasz na liście sterowników. Te ze czerwoną kropką z prawej strony mają błąd, trzeba do niego wejść i jest zakładka "błędy".
Co do kodowania reakcji na gaz może wyskoczyć błąd tempomatu ale to od razu pojawia się na liczniku informacja że jest niedostępny. Co do car-netu nie ma żadnego wpływu.
W radarze mogłeś mieć zapisany błąd że radar był brudny, zasypany śniegiem.
Co do kodowania reakcji na gaz może wyskoczyć błąd tempomatu ale to od razu pojawia się na liczniku informacja że jest niedostępny. Co do car-netu nie ma żadnego wpływu.
Dzieki za informację. Z tą lokalizacją parkingową nie mam ikonki między zegarem cyfrowym a 3G na DM jak na zdjęciu:Eldar pisze: ↑20.03.2018, 10:50Błędy podglądasz na liście sterowników. Te ze czerwoną kropką z prawej strony mają błąd, trzeba do niego wejść i jest zakładka "błędy".
Moje podejrzenia były na car-net natomiast jak teraz uruchomiłem nawigację to próbował mnie kierować z domu ( ostatnia lokalizacja z car-net ). Da się jakoś sprawdzić czy GPS nie ześwirował? Trochę się pospinałem po tym kodowaniu, a było to tylko reakcja na gaz + reset błędów...
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Jaki masz zestaw telefoniczny. Comfort czy bussines?
Żaden. mam carstick do internetu i telefon po bluetooth
A dlaczego wróciłes? Byłeś niezadowolony efektu? Tak pytam, bo jestem ciekaw jaką to robi różnicę, szczególnie przy 190 TSI.ksibart pisze: ↑20.03.2018, 09:15@Eldar
Dziś udało mi się zakodować reakcję na gaz, natomiast po spróbowaniu efektu wróciłem do poprzedniego kodowania. Zrobiłem sobie później skanowanie błędów, wyskoczyły 2 ( nie wiem jak podglądnąć jakie to - jeden z nich to bodajże był front assist ), gdy kliknąłem żeby wyczyścić - wyczyściło. Natomiast po tych zabiegach zauważyłem że nie mam ikonki samochodu z pinezką ( chyba do car-netu ), sama aplikacja pokazuje lokalizację sprzed kodowania co jest troche dziwne. Nawigacja ma aktualną pozycję.
Czy to może być problem z kodowaniem czy globalnie car-net się wysypał?
Ustawienie faktycznie przyspiesza reakcje silnika na gaz, mialem takie wrazenie przesiadajac sie z manuala że musze z wyprzedzeniem myslec o wcisnieciu gazu (ale bez przesady )
Wrociłem bo fabryczne wydaje mi sie rownie dobre.
Bo zastanawialem sie skad ta ikona 3g ale teraz juz wiem
Czy można w jakikolwiek sposób zaprogramować tak samochód, że:
1) poprzez telefon odpalasz w aucie radio/mp3-generalnie muzykę?
2) czy jak się zbliżasz z kluczykiem do auta na odpowiednią odległość, radio z ustawioną muzyką/piosenką się już włącza ?
takie pytanie
1) poprzez telefon odpalasz w aucie radio/mp3-generalnie muzykę?
2) czy jak się zbliżasz z kluczykiem do auta na odpowiednią odległość, radio z ustawioną muzyką/piosenką się już włącza ?
takie pytanie
1 - Raczej można ale przynajmniej u mnie w Ibizie dźwięk muzyki przez Bluetooth jest zniekształcony - podbity jest głos, muzyka wyciszona. Muzyka brzmi jak rozmowa przez telefon, być może lepiej rozwiązali to w nowszych samochodach bo mój jest z 2013.
2 - Nie spotkałem się nigdy z czymś takim.
2 - Nie spotkałem się nigdy z czymś takim.
Dla zainteresowanych kodowaniem będę w poniedziałek 9 kwietnia w Rzeszowie po 17/18 do wieczora. Tel. 660 829 619