Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
Hmm... to dziwne. Może to jest kwestia tego, jak się uzasadnia swoje roszczenia. Ja w ogóle nie pisałem o gwarancji czy rękojmi. Czepiłem się tekstu, który wpisali mi w to ich zlecenie, że przegrzane tarcze z tyłu w wyniku warunków eksploatacji. Do tego zażądałem, aby w tym zleceniu wpisali mi, że pomiar grubości tarcz i okładzin z przodu i z tyłu jest bardzo dobry jak na przebieg 30 000 km. Cały czas klepałem tekst, że skoro tarcze z przodu super to jak mogły się zniszczyć z tyłu, gdzie w każdym samochodzie przód hamuje, a tył pomaga i jest mniej obciążony. Może spróbuj w tę stronę pociągnąć temat.
U mnie to lepsza historia-pierwszy serwis z grupy K-C (latwo znalezc) stwierdzil, ze to nie ich problem. bo nie w ich oddziale bylo sprzedane auto (wtf?!?!?!). Umowilwm sie na wizyte w tym w ktorym sprzedali auto, a tam "serwisant" stwierdzil ze wszystko ok. I beton-zadne tlumaczenia i rozmowy nic nie daly. No wiec pora wytoczyc dziala i walic prawnikiem-on ma czas, ja mu place a finalnie zaplaca oni bo nie odpuszcze.
Na marginiesie to tarcze z tylu sa tak poodciskane od klockow i kolorowe, ze sam ich wyglad mowi, ze nie hamuja tylko sa tam bo musza
Na marginiesie to tarcze z tylu sa tak poodciskane od klockow i kolorowe, ze sam ich wyglad mowi, ze nie hamuja tylko sa tam bo musza
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
-
- Senior Member
Mam wrazenie ze nikt nie czyta wpisow na forum odnos ie zglaszania wad. Samochod zglaszac do sprzedawcy - dealera z tytulu rekojmi. Nie mozna jednocześnie zglaszac rekojmi i gwarancji. W pierwszym roku sprzedawca ma obowoazek udowodnic ze wady nie bylo. Pisanie do dealera lub producenta reklamacji z tytulu gwarancji jest najglupszym pomysłem poniewaz mamy mniejsze prawa. Nie ma znaczenia czy auto lesing, firma czy osoba prywatna.
Moze i czyta ale kazdy pisze co innego i tyle.
- Blazio1946
- Posting Freak
Ten wątek ma już ponad 60 stron a na pierwszych 10-15 wszystko zostało napisane. Później to samo tłuczone w koło po kilka razy, dlatego teraz trudno cokolwiek znaleźć.
Arteon R-line 190 TSI
A tak wygladaja "dobre hamulce" wg duzego dilera z siedziba w miescie Lodz
Dla odmiany postów w tym temacie wrzucam zdjęcia z dzisiejszej wymiany.
Ma przód wziąłem tarcze firmy Rotinger, nacinane i nawiercane. Klocki TRW.
W poniedziałek jadę do Szwajcarii to zobaczymy jak się będą sprawować.
Cenowo za komplet tarcz to kwota niecałych 600zl.
Pacjent to 2.0TSI 280. Tarcze 340mm.
Zobaczymy czy warto.
Ma przód wziąłem tarcze firmy Rotinger, nacinane i nawiercane. Klocki TRW.
W poniedziałek jadę do Szwajcarii to zobaczymy jak się będą sprawować.
Cenowo za komplet tarcz to kwota niecałych 600zl.
Pacjent to 2.0TSI 280. Tarcze 340mm.
Zobaczymy czy warto.
- radzio_007
- Junior Member
A ja mam wyj...ne na VW i założyłem coś takiego
VW Arteon Rline 2.0 TSI 350 KM 4MOTION Oryx White
U mnie jutro taki set wchodzi na przod-EBC Blade oraz Ferodo DS2500.
Tyl czeka pojedynek z VW, jak pisalem dla zasady-niech sie ucza, ze klient w PL niczym sie nie rozni od tego z reszty EU. Jak dostana po dupie raz i dziesiaty cos do nich dotrze
Tyl czeka pojedynek z VW, jak pisalem dla zasady-niech sie ucza, ze klient w PL niczym sie nie rozni od tego z reszty EU. Jak dostana po dupie raz i dziesiaty cos do nich dotrze
Ostatnio zmieniony 15.09.2019, 15:36 przez Art e on, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko super, tarcze i klocki nowe, inne oby lepsze. Aczkolwiek Arteon ma jednotłoczkowe zaciski prawda? Czy to tutaj czasem nie jest problem?
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM