Pielęgnacja auta all in
Pielęgnacja auta all in
Zakładam wątek all in pielęgnacja auta.
Od razu mam pytanie, chodzi o to ze mimo iz na myjni szyba jest myta chemia to pozostaja na niej smugi.. wieczorem czy w zachmurzony dzien szyba jest czysciutka, problem pojawia sie gdy zaswieci na nia slonce. Macie sprawdzone sposoby badz preparaty ? Moze preparaty z Moje Auto?
Od razu mam pytanie, chodzi o to ze mimo iz na myjni szyba jest myta chemia to pozostaja na niej smugi.. wieczorem czy w zachmurzony dzien szyba jest czysciutka, problem pojawia sie gdy zaswieci na nia slonce. Macie sprawdzone sposoby badz preparaty ? Moze preparaty z Moje Auto?
Re: Pielęgnacja auta all in
Od zewnętrznej strony szyb zawsze przy myciu , na mokrej szybie stosuję ściągaczkę silikonową, nie ma żadnych smug po wyschnięciu, efekt murowany. Gorzej ze środkiem.
Ostatnio zmieniony 06.03.2019, 19:34 przez Jerzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Po mycie auta myjesz tym środkiem i rzeczywiście taki efekt? Czy dodatkowo jeszcze płyn do mycia szyb samochodowych , coś jak Ajax?
Jerzy, ooo to jestem w szoku i mnie zawsze są smugi czy to po mycie przez myjnie czy po mycie na bezdotykowej.
Po myciu i osuszeniu myje jeszcze raz ww środkiem i jest ok
Witam do mycia szyb polecam:Bawaria5 pisze: ↑06.03.2019, 13:26Zakładam wątek all in pielęgnacja auta.
Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner - cena ok 36 zł ale naprawdę dobry i wydajny.
Do mycia karoserii piany aktywne:
Autobrite Magifoam Pre Wash Snow Foam jako mycie wstępne, 50-60 ml na 1l wody:
Mycie szamponem:
ZYMÖL AUTO WASH
Do osuszania auta:
GYEON Q2M SILK DRYER 70X90CM BIG
Do czyszczenia środka:
POORBOYS WORLD NATURAL LOOK
Do czyszczenia "chromów" przy progach polecam:
AUTOSOL M1 Cleaning Polish for Chrome Plated Plastics
przeznaczona do czyszczenia powierzchni plastików pokrytych chromem
Jej mocniejsza odmiana:
Autosol Metal Polish
bezpiecznie, w szybki i łatwy sposób usuwa utlenienia, rdzę, przebarwienia, oraz ślady korozji.
Panowie taka sprawa, może ktoś pomoże.. W jednym miejscu na szybie mam takie naloty jakby ktoś dotknął czterema palcami plus jakieś kreski. W weekend myłem szybę wodą z płynem i myślałem, że będzie ok.. a dzisiaj pod słonce patrze, że ślady są nie ruszone. Dotknąłem ja chusteczka suchą żeby zobaczyć czy da się to w ogóle ruszyć i ku mojemu zdziwieniu nic.. Czy ktoś ma pomoc co to może być? Czy ktoś podczas montowania szyby mógł czymś dotknąć? Czym można coś takiego umyć? Myślałem, że to rysy albo Bóg wie co.. ale widać to tylko pod słońce. W normalnym warunkach szyba jest idealnie czysta. Niestety podczas jazdy nie potrafiłem cyknąć fotki.
Jeszcze raz powtarzam, ślady jak by ktoś czterema palcami na raz dotknął plus dwie grubsze kreski idące w gore ;/
Jeszcze raz powtarzam, ślady jak by ktoś czterema palcami na raz dotknął plus dwie grubsze kreski idące w gore ;/
Może to brud po kleju od taśmy. W fabryce kleją taśmą materiały zabezpieczające nadwozie podczas transportu. Też miałem taki brud niedomyty na aucie w kilku miejscach. Nie chciało zejść ani na mokro, ani na sucho. Dopiero benzyną ekstrakcyjną zeszło bez problemu. Spróbuj też benzyną, może zejdzie. Jak nie, to oznacza wadliwą szybę i jeśli nie jest to uszkodzenie powierzchowne (np. od kamyszków) to możesz reklamować. Ale jeżeli jest to przednia szyba, to może wiązać się z wycinaniem i wklejaniem nowej (mogą to zrobić gorzej niż było, inny rok na szybie, podejrzenia wypadkowej przeszłości przy sprzedaży itd), więc pytanie, czy jest to aż tak uciążliwy problem...
szybę mozna też miejscowo spolerowac, każde dobre studio detailingowe zrobi to dobrze
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Panowie jak tylko dam rade to zrobie fotke! Powiedziec ze ja mylem ta szybe to nic nie powiedziec! Szorowalem ja oczywiscie nie drucikiem tylko szmatka i nic.. :/. To szyba czolowa nie przy krawedziach ale blizej srodka.