Kolego to są tam te wolne piny i czy ich brak? Bo jeszcze nie rozbierałem boczków, bo o tej porze roku mi się nie chce, ale przeglądałem sterowniki i różnicę w aktywowanych funkcjach sterowników tylnych a przednich drzwi. Jest pewna różnica w aktywnych funkcjach pomiędzy przodem i tyłem. Jeżeli są tam dwa wolne piny to nie pokaże Ci się tam masa, bo nie jest zakodowane wejście. Sprawdzę najpierw sterownik drzwi przednich i jeżeli pod tą funkcją aktywną jest podświetlenie drzwi to już jestem jedną nogą w domu.Tylny sterownik ma akurat pozycję " Door-exit-light jako nieaktywną.kriss555 pisze: ↑22.01.2019, 16:34Probujcie z lampkami z tylu w drzwiach. Jak ktos cos wymysli to jestem chetny. Probowalem i nie ma jak. Sposob z golfa czy passata z podpieciem pod zamek i silnik szyby nie dziala bo masa pojawia sie tylko na sekunde po otwarciu, a podpiac sie orginalnie w sterownik drzwi nie ma jak bo brakuje tam pinow. Tak ze brak opcji, chyba ze na stale ale to beznadziejnie by wygladalo. Pozastane tylko jakis prosty sterownik ktory po otrzymaniy masy utrzyma plusa a potem go o obetnie ale to juz rzezba...
Moze ktos ma schemat sterownika tylnych drzwi Arteona i cos sie zakombinuje...ale watpie bo brak pinow a niernikiem posprawdzalem wolne i wszystkie piny. Noe pojawia sie nigdzie masa na stale po otwarciu drzwi, jest tylko pojedynczy impuls(wszystko po Canie idzie)
Co można zmienić w Arteonie - modyfikacje
Re: Co można zmienić w Arteonie - modyfikacje
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
No wlasnie nie ma tych pinow, tak ze nawet kodowania nie szukalem bo nie ma sie w co wpiac. Na forum golfa czy passata jest instrukcja jak jest sterownik low bez pinow, podpinasz sie pod szybe i zamek ale tutaj to nie dziala bo masa pojawia sie tylko na moment.
Kombinuj, jak wymyslisz jak to zrobic to tez jestem zaintetesowany
Kombinuj, jak wymyslisz jak to zrobic to tez jestem zaintetesowany
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
-
- Junior Member
- Kontakt:
Co mozna zmienic w Arteonie modyfikacje
Mam pozytywna wiadomosc ktora dostalem od EA ze za niedlugo maja wprowadzic patcha ze bedzie mozna likwidowac ulepszenia
czy oklejał ktoś listwę [tę bezpośrednio po maską w kolorze lakieru] w czarnym połysku?
Na aliexpress można kupić android interface do Discover Media/Pro. Z tego co piszą wszystkie oryginalne funkcje są zachowane i wykorzystywany jest oryginalny wyświetlacz.
https://pl.aliexpress.com/item/All-in-1 ... 03603.html
Tu filmik pokazujący możliwości podobnego urządzenia:
https://www.youtube.com/watch?v=pg70tc8zL_4
Czy ktoś z kolegów montował podobny interface ? Może to lepsza alternatywa na rozbudowę systemu rozrywki niż zabawa z podłączaniem drugiego telefonu przez AA, CarPlay czy Mirrorlink?
https://pl.aliexpress.com/item/All-in-1 ... 03603.html
Tu filmik pokazujący możliwości podobnego urządzenia:
https://www.youtube.com/watch?v=pg70tc8zL_4
Czy ktoś z kolegów montował podobny interface ? Może to lepsza alternatywa na rozbudowę systemu rozrywki niż zabawa z podłączaniem drugiego telefonu przez AA, CarPlay czy Mirrorlink?
powiedzcie mi proszę czy R-lina ma w pakiecie listwę spoilerową na klapie bagażnika??
Jeśli nie to czy da się ją potem dołoyć, czy musi być w ASO, jaki jest sposób montażu??
przy konfiguracji doszedłem do wyznaczonej sobie granicy wartości konfiguracji, ale do pełni szczęścia brakuje mi tego własnie detalu. Nie jest to jakaś zabójcza kwota, ale chodzi o zasady
Jeśli nie to czy da się ją potem dołoyć, czy musi być w ASO, jaki jest sposób montażu??
przy konfiguracji doszedłem do wyznaczonej sobie granicy wartości konfiguracji, ale do pełni szczęścia brakuje mi tego własnie detalu. Nie jest to jakaś zabójcza kwota, ale chodzi o zasady
R-Line ma lotkę, która robi robotę. Lotka jest nawet dostępna w konfiguratorze, za jedyne 1659 PLN!!! (ale jako akcesorium, więc zapewne będzie zainstalowana przez dilera, a nie w fabryce). Nie wiem jaki jest sposób montażu, ale spodziewałbym się, że będzie na klej.
W R-Line masz spojler w pakiecie - bez dopłaty - także odetchnij
Ja kupiłem płetwę na ali i wygląda dokładnie jak ta z VW a cena... 280 zł...Emilowicz pisze: ↑13.03.2019, 10:52powiedzcie mi proszę czy R-lina ma w pakiecie listwę spoilerową na klapie bagażnika??