Pielęgnacja auta all in
Re: Pielęgnacja auta all in
Co myslicie by ta benzyne zastapic zmywaczem do paznokci (zwyklym) nie zapachowym i bez zadnych dodatkow?
2) macie sprawdzony srodek do nablyszczania opon? Np taki ktory to sie utrzymuje dluzej niz 3 dni i trzeba go nakladac po kazdym myciu ? :/(sprey K2)
2) macie sprawdzony srodek do nablyszczania opon? Np taki ktory to sie utrzymuje dluzej niz 3 dni i trzeba go nakladac po kazdym myciu ? :/(sprey K2)
Zmywacz do paznokci to aceton. Najbardziej agresywny rozpuszczalnik z tych powszechnie dostępnych w sklepach. Acetonem zmyjesz bez problemu lakier do samego ocynku ze swojego samochodu i rozpuścisz w nim wszystkie plastiki. Szkła oczywiście nie ruszy ale jak kapnie niechcący na lakier czy plastiki będzie dramat.
-
- Member
Aceton w zmywaczach do paznokci już kilkanaście lat temu został wycofany. Natomiast użycie acetonu kupionego np. w Castorama niesie wysokie ryzyko uszkodzenia przede wszystkim elementów tworzywowych. Najbezpieszy z silniejszych środków na lakier jest alkohol izopropylowy. Stosuje się go np do odtłuszczania powierzchni przed nałożeniem powłok ochronnych. Benzyna ekstrakcyjna również jest względnie bezpieczna.
Ostatnio zmieniony 24.03.2019, 14:26 przez MKM_Mobility, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko ja nie z lakierem a z szyba mam problem i nie chcialem na nia na nnosic bezposrenio tylko na szmatke i dopiero na szybe. To sugerujecie ze lepiej benzyna niz zmywaczem?
Sprobowalem spirytusem lubelskim, juz moge odpowiedziec ze nie pomogl :/
Moze pasta polerska do szyb?
Moze pasta polerska do szyb?
Benzyna rowniez nie zdala egzaminu, co to ku... moze byc:/
-
- Member
Zwalczyles tym jakies konkretne plamy na szybach czy do czego Tobie sluzylo?Martinez718 pisze: ↑26.03.2019, 22:15Kolego spróbuj takiego produktu być może Ci pomoze: rrc Car wash water spot remover gel.
Mam kilka ich produktów i są super.
-
- Member
Obejrzyj sobie filmik na ich stronie to jest do odkamieniania powierzchni