Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Może tak, lecz nie miał w tym większego interesu bo wg konfiguratora ta wersja kosztowała więcej o 24390 a dopłaciłem równowartość OC/AC.
Gdzie tu jego zysk. Samochód poprzedni miał zamówiony i kilka dni po złożeniu zamówienia wypadł z cennika.
Sam konfig poza silnikiem 100% ten sam.
Gdzie tu jego zysk. Samochód poprzedni miał zamówiony i kilka dni po złożeniu zamówienia wypadł z cennika.
Sam konfig poza silnikiem 100% ten sam.
Dealer płakał jak dopłacał do Twojego samochodu
A już na serio odpowiadając na pytanie - na pewno jest.
Miał taki interes żebyś kupił samochód. Dla niego obojętne z jakim silnikiem. Obyś tylko nie zrezygnował calkiem. A o perfidii napisałem dlatego, że o tym że nie odbierzesz w marcu 2.0 TSI 190KM wiedział już dawno. Moim zdaniem czekał, aż będzie mogł zaproponować Ci alternatywę.
Zresztą teraz jest promocja na Arteona w dieslu w wysokości 20000. To wychodzi bardzo skromny upust te 4 tysie. Wg. mnie wypchnął diesla, a twojego TSI, weźmie znajomy królika z pocałowaniem w rękę.
Nikt TSI nie weźmie bo to nie ma. Dealer zagrał va bank. Wiedział, że klient czeka i na sam koniec zaproponował podmianke na TDI teoretycznie droższe, więc klient nie miał oporów. Ja zresztą też bym się zgodził. Wizji na TSI nie ma a w końcu z tym autem się nie zenisz tylko 3 lata i następne. Chyba że ktoś chce czekać do końca roku za benzyna.
No i tak się porobiło właśnie....
Arteon TDI 190hp R-line, zamówiony 03.11.2018 z datą dostarczenia na 01.04.2019, będzie "prawdopodobnie" ok 20.06...taka sytuacja...ale że TDI?
Arteon TDI 190hp R-line, zamówiony 03.11.2018 z datą dostarczenia na 01.04.2019, będzie "prawdopodobnie" ok 20.06...taka sytuacja...ale że TDI?
-
- Member
Pisałem już wcześniej - Polo (wozidełko klepane na tony) zamówione 20 września 2018 od miesiąca płynie z RPA i jak narazie go nie widać. Normalne? 10 dni temu minęło pół roku. Jaja !!!
Polo gti zamówione na dniach, dostarczenie 12.2019...
-
- Member
To jeszcze nic.... nowy Suzuki Jimny - czas oczekiwania na dziś 1rok +/-4miesiące
Kumpel, który go zamówił dowiedział się od dilera, że to w sumie nie jest wina Suzuki, tylko EU bo wprowadziła ponoć limity roczne na emisje CO2 dla nowych samochodów. No i Suzuki pozbierało już zamówienia na tyle samochodów, że ten limit wyczerpali, zatem zamówienia przyjmują na kolejny rok.
Paranoja z lekka.
Celowe działanie by schodziły im z parkingów gotowe auta... Jak dowiedziałem się, że mój wymarzony samochód to czas 12 miesięcy oczekiwania zrezygnowałem z tego, tamtego i kupiłem najbardziej zbliżony model ze stocku…
Taniej jest wyprodukować samochody w jakimś schemacie niż podrabiac pod klienta więc dają terminy z dupy by większość klientów brała to co jest...
Taniej jest wyprodukować samochody w jakimś schemacie niż podrabiac pod klienta więc dają terminy z dupy by większość klientów brała to co jest...