Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
Zmiana opon na letnie ... i uwaga... oto zdjęcia tarcz z tylu po wymianie w ASO i przejechaniu ok 2 tys km
W serwisie Plichta w Gdyni powiedzieli ze wymieniają na inne niż były fabryczne... po wyglądzie obawiam się jednak ze po 10 tys km problem powróci...
W serwisie Plichta w Gdyni powiedzieli ze wymieniają na inne niż były fabryczne... po wyglądzie obawiam się jednak ze po 10 tys km problem powróci...
Ostatnio zmieniony 02.04.2019, 11:48 przez mIQUEL, łącznie zmieniany 3 razy.
Moje tarcze z tyłu przy 13k wyglądają tak...
Widać ewidentnie, że cos się dzieje...
Widać ewidentnie, że cos się dzieje...
To u mnie tak to wygląda. przebieg raptem 11500 KM
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Kolejna zagwozdka...
Zmieniłem dzisiaj koła z 18 na 20, podczas oględzin tarcze nie wskazywały odchyleń.
Natomiast po rozmowie z "gumiarzem" potestowalem trochę hamowanie i ku mojemu zdziwieniu nie mam zastrzeżeń...
Czy według Was miekka Nokianka mogła wpływać na taki rozwój wydarzeń? Dodam tylko, ze na zimowej Nokian nie wpadałem w poślizg lecz czułem jakby hamulce nie dawały sobie rady.
Letnia opona to 20 Pirelli P Zero.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
W poniedziałek zgłosiłem się z Artkiem (przebieg poniżej 8 tyś) do ASO Częstochowa. Wizyta o 9:30 do 11:30 - bez żadnego zająknięcia, ani jazdy testowej wymienione klocki i tarcze przód / tył na nowe. Po przejechaniu obecnie 300 km - żadnych problemów i dolegliwości. Czyli w praktyce wymienili od ręki, auto z sierpnia.
Gdzie jest ten pieprzony "klucz" w jakim decydują że ten tak a ten nie... ???
-
- Member
VW PL poczytał forum, doczytał o sporej grupie chętnych do pozwu zbiorowego i zabrał się do roboty
No nie jest tak do końca - dzisiaj wróciłem z serwisu auto forum w Płocku - Panowie bardzo mili i uprzejmi jednak poinformowali mnie ze mam czekać aż VW znajdzie rozwiązanie kłopotu. U mnie o dziwo wymienili dziś kolejny raz tylne klocki na nowe jednak nic to nie dało wiec w sumie nie wiem po co ten zabieg ale podobno VW tak kazał zrobić. Co dalej ? Mam czekać aż Niemcy znajda pomysł co zrobić z tymi hamulcami a póki co ma jeździć. Nie ukrywam że wkurza mnie ta cała sytuacja ale na + jest to ze VW zaczyna myśleć co zrobić z tym problemem.
Poczekam jeszcze tydzień a potem biorę się na poważnie za ten temat ponieważ czeka mnie podróż do Chorwacji niebawem a takim autem trochę strach jechac Za samochód zapłacone 180 tys + 3 na tarcze i klocki wiec żal mi dupę ściska że kupiłem auto które nawala
Poczekam jeszcze tydzień a potem biorę się na poważnie za ten temat ponieważ czeka mnie podróż do Chorwacji niebawem a takim autem trochę strach jechac Za samochód zapłacone 180 tys + 3 na tarcze i klocki wiec żal mi dupę ściska że kupiłem auto które nawala
-
- Member