Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
W superbie z tego co mi mówiło ASO (oczywiście mogli ściemniać) wymienili mi kpl. z Audi A6... Jak ręką odjął wszelkie problemy...
Zobaczymy co powie ASO Zasada w mojej sprawie teraz...
Zobaczymy co powie ASO Zasada w mojej sprawie teraz...
Tak sobie przegladalem ten watek i myslalem, ze niektorzy przesadzaja... niestety dzis pierwsza, dluzsza podroz na drogach szybkiego ruchu i totalne rozczarowanie w temacie hamulcow. 2-3 mocne hamowania ze 180-220 i droga hamowania ciagnaca sie w nieskonczoooooonosc za kazdym-to sie powinno nazywac zwalniacze a nie hamulce!!! Masakara, moj poprzedni "suv" robil to 3 razy lepiej. Tez tak macie czy tylko mi sie wydaje???
I dalej-rozumiem zeby to poprawic to wymiana tarcz i klockow, plyn i ew. przewody w stalowym oplocie?
I dalej-rozumiem zeby to poprawic to wymiana tarcz i klockow, plyn i ew. przewody w stalowym oplocie?
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Możemy robić zawody kto dłużej hamuje... u mnie to dziwne zjawisko przysparza stresu przy awaryjnym hamowaniu.Art e on pisze: ↑05.04.2019, 15:50Tak sobie przegladalem ten watek i myslalem, ze niektorzy przesadzaja... niestety dzis pierwsza, dluzsza podroz na drogach szybkiego ruchu i totalne rozczarowanie w temacie hamulcow. 2-3 mocne hamowania ze 180-220 i droga hamowania ciagnaca sie w nieskonczoooooonosc za kazdym-to sie powinno nazywac zwalniacze a nie hamulce!!! Masakara, moj poprzedni "suv" robil to 3 razy lepiej. Tez tak macie czy tylko mi sie wydaje???
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
No ja dzis pod Elblagiem malo nie wpadlem w kufer radosnego dziada w jakims roburze, bo wpadl na pomysl zajecia nagle lewego pasa z nadswietlna predkoscia ok. 100km/h, w czasie gdy ja widzac dluga prosta i brak BMW 3 czy Superba w lusterku sprawdzalem korelacje osiagow z katalogu vs. rzeczywistosc. Spocilem sie i to zacnie cisnac zwalniacz i patrzac jak "hamuje" praktycznie jak we Flinstonach...
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
No i po wizycie w ASO, przejażdzka - stwierdzone buczenie i fading. Koła zdjęte, klocki i tarcze zdrowe. NIc nie wyminieono, po VIN nie łapie sie jeszcze na wymianę,mistrz pokazał pismo od VW, że w tej partii znają problem i na nim pracują (Hehehehe - długo to trwa).
W poniedziałek mam mieć odpowiedź, co mam zrobic z autem z niesprawnymi hamulcami. W razie czego UOKIK, rzecznik praw konsumenta, TVN Turbo, TVN raport, mam domowego prawnika i nie popuszcze dziadom z VW.
W poniedziałek mam mieć odpowiedź, co mam zrobic z autem z niesprawnymi hamulcami. W razie czego UOKIK, rzecznik praw konsumenta, TVN Turbo, TVN raport, mam domowego prawnika i nie popuszcze dziadom z VW.
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
-
- Member
Kolego ja właśnie wróciłem z drugiej wizyty w ASO też mistrzu stwierdził buczenie ale powiedział że to normalne. Zdjeli koła popatrzyli przeczyscili tarcze i nic więcej. Dudnienie jak było tak jest. Chciałem się przejechać pokazowka i sprawdzić czy też tam to występuje ale mieli na użyczeniu.wiec się umówię na jazdę próbną i porównam ciekawe co wtedy powiedzą.gregmisz pisze: ↑06.04.2019, 09:11No i po wizycie w ASO, przejażdzka - stwierdzone buczenie i fading. Koła zdjęte, klocki i tarcze zdrowe. NIc nie wyminieono, po VIN nie łapie sie jeszcze na wymianę,mistrz pokazał pismo od VW, że w tej partii znają problem i na nim pracują (Hehehehe - długo to trwa).
Martinez 718 - Powiec facetowi który tak powiedział żeby się zwolnił i zajął naprawą rowerów - temat jest wszystkim znany i czekamy na rozwiązanie - chociaż ja czekam tylko do końca przyszłego tygodnia, potem jak kolega wyżej UOKiK, Prawanik, i TVN Turbo a nawet zwykły TVN - nie odpuszczę tematu z jednego prostego powodu - ARTEON kosztował prawie 200 tys zł.i nie pozwolę z siebie robić idioty !
TVN was oleje. Kiedyś próbowaliśmy z problemami z Mazdą. Pełna olewka.
Najpierw ekspertyzy rzeczoznawców dopiero oni rozważą czy cokolwiek wrzucą na wizję.
Biznes jest prosty, nie będą kopać w dupę reklamodawców.
Mam pytanie czy buczenie jest od razu jak ruszasz czy jak rozgrzejesz klocki?
Najpierw ekspertyzy rzeczoznawców dopiero oni rozważą czy cokolwiek wrzucą na wizję.
Biznes jest prosty, nie będą kopać w dupę reklamodawców.
Mam pytanie czy buczenie jest od razu jak ruszasz czy jak rozgrzejesz klocki?
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Rkarcz - poczytaj wątek, u każdego jest tak samo od razu hurgoczą od pierwszego hamowania a ponizej jest opis z DE, który wkleiłem pare dni temu - co jest prawdopodobnie przyczyną. TVN nas może olać ale TVP wystarczy socjal media i TVP i wystarczy z resztą zobaczymy jak będzie - ja tematu nie odpuszczę, czekam jeszcze do końca tygodnia a potem podejmuję działania.
Ostatnio zmieniony 06.04.2019, 18:57 przez Andy, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam taka małą informację cyt;
Wow to problem!, bo akcja serwisowa nie ogłoszona w PL a, była w DE miała nr 46H4 dla daty produkcji 19.1. do 23.01.2018 cytuje "Ze względu na błąd procesu tarcze hamulcowe mają zbyt małą grubość ścianki / przeciążenie termomechaniczne może prowadzić do powstawania pęknięć, zmniejszenia skuteczności hamowania i wydłużenia drogi hamowania / wymiana tarcz hamulcowych" - sprawdź date produkcji swojego Arteona + jest akcja na oparcie tylnej kanapy/zagłówek 72H8
Wow to problem!, bo akcja serwisowa nie ogłoszona w PL a, była w DE miała nr 46H4 dla daty produkcji 19.1. do 23.01.2018 cytuje "Ze względu na błąd procesu tarcze hamulcowe mają zbyt małą grubość ścianki / przeciążenie termomechaniczne może prowadzić do powstawania pęknięć, zmniejszenia skuteczności hamowania i wydłużenia drogi hamowania / wymiana tarcz hamulcowych" - sprawdź date produkcji swojego Arteona + jest akcja na oparcie tylnej kanapy/zagłówek 72H8