Czas oczekiwania na samochód
RE: Czas oczekiwania na samochód
Potwierdzona informacja o zmianie systemowej IT w Poznaniu przez co są opóźnione transporty samochodów .
Ostatnio zmieniony 28.10.2017, 13:24 przez lukaszz89, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiadomo kiedy transport ruszy do Poznania?lukaszz89 pisze: Potwierdzona informacja o zmianie systemowej IT w Poznaniu przez co są opóźnione transporty samochodów .
Wg mojego dealera samochód jest już w Poznaniu od 16go października (produkcja 11.10). Sprzedawca nie jest wstanie określić terminu transportu z Poznania do salonu. Sprzedawca nie wie dlaczego samochód tak długo tam stoi. Jeśli będę miał jakąkolwiek informacje od razu się nią podzielę.
Ostatnio zmieniony 29.10.2017, 13:36 przez lukaszz89, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki wielkie za infolukaszz89 pisze: Wg mojego dealera samochód jest już w Poznaniu od 16go października (produkcja 11.10). Sprzedawca nie jest wstanie określić terminu transportu z Poznania do salonu. Sprzedawca nie wie dlaczego samochód tak długo tam stoi. Jeśli będę miał jakąkolwiek informacje od razu się nią podzielę.
U mnie szacowany 48, w tym tygodniu powinien się zatwierdzić, choć w minionym przesunął się z 47go. Gdyby nie Rosario prawdopodobnie jeździł bym już swoim
BTW. czy jest jakiś stały dzień (dajmy poniedziałek) w który VW zatwierdza tydzień produkcji czy nie ma zasady?
BTW. czy jest jakiś stały dzień (dajmy poniedziałek) w który VW zatwierdza tydzień produkcji czy nie ma zasady?
Dziś dostałem maila, że auto (produkcja 11.10.) jest w Poznaniu i czeka na odprawę. Ile to potrwa - nie wiadomo.
- guttentager
- Member
kaszpir widzę, postępy małymi krokami
U mnie dalej ciemność: diler nic nie wie, samochód dalej w Poznaniu, gdzie trafił poźniej niż lukaszz89 tj 21.10.
U mnie dalej ciemność: diler nic nie wie, samochód dalej w Poznaniu, gdzie trafił poźniej niż lukaszz89 tj 21.10.
Ogólnie to są jaja - przecież każdej ze stron w łańcuchu dostaw powinno zależeć na jak najszybszym przekazaniu towaru dalej. Nie rozumiem jak można trzymać samochód w Poznaniu 10 dni już... Ja nie chcę się denerwować i nie będę codziennie męczył dilera, poczekam do piątku (o ile nie da znać sam) i będę pytał czy auto już wyruszyło do PL (zjechał z taśmy 26).
Hehe Pani poinformowała mnie że na milion procent odbiór w przyszłym tygodniuguttentager pisze: kaszpir widzę, postępy małymi krokami
- guttentager
- Member
nie chciałbyś wiedzieć ile ja takich zapewnień miałem (ale bez stricte obietnic). Wczoraj widziałem, że diler sam się zaskoczył, bo liczył na sprzedaż do końca miesiąca a tu klops. Dyspozycja transportu do Częstochowy ma już tydzień. Ze wq-wieniem zażartowałem sobie, że jak tak dalej pójdzie, to będzie miał problem wyrobić się w czasie zawartym w umowie tj.30.11.
Naprawdę zastanawiająca jest ta opieszałość, w końcu każdemu powinno zależeć na szybkiej realizacji. Lukaszz89 - informuj nas na bieżąco co z Twoim.
BTW. Dobrze, że nasze Arteony produkowane są w Emden, a nie jak polówki - RPA!
Naprawdę zastanawiająca jest ta opieszałość, w końcu każdemu powinno zależeć na szybkiej realizacji. Lukaszz89 - informuj nas na bieżąco co z Twoim.
BTW. Dobrze, że nasze Arteony produkowane są w Emden, a nie jak polówki - RPA!