Czas oczekiwania na samochód
-
- Member
Re: Czas oczekiwania na samochód
Dzisiaj patrzę na vw.de i stwierdzam że u naszego zachodniego sąsiada TDI 190 zniknął z konfiguratora. Został tylko 150KM. Silnikowa telenowela
szanowni forumowicze, a wiecie może kiedy silnik biTdi 240 KM będzie znów dostępny w Arteonie?
Oficjalna odpowiedź z VW z marca:
Może jak napiszesz teraz do <[email protected]> dostaniesz aktualniejsze informacje.Produkcja tego silnika rozpocznie się w połowie maja, a data składania zamówień u Dealerów nie jest jeszcze znana.
napisałem dzisiaj i odpowiedź słowo w słowo jak odp z marca. Także czekamy...
Witam. Dostałem informacje od dealera że samochód w końcu wyprodukowany 24.04. Ile czasu może minąć do odbioru autka?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
To zalezy. Zazwyczaj powinien byc w ciagu 2tyg. Ale mnie sie zdarzylo raz w 2016 roku czekac na transport nowego passata 6 tyg...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
We wtorek rozmawiałem z moim sprzedawca. Potwierdził termin produkcji 2.0 TSI na 21 tydzień. Z tego co się jeszcze dowiedziałem, to z sześciu zamówionych u niego arteonów 190 KM pb95, tylko jeden ma zatwierdzony 21 tydzień, a reszta jeszcze nie. Ale to ponoć kwestia czasu i pozostałe też będą miały zatwierdzone terminy produkcji.
Zatem na 99% obstawiam termin za pewny.
-
- Member
Ciekawe jak inni dealerzy czy mają taką samą informacje. Moim zdaniem jeśli termin byłby pewny to ten silnik wrócił y do konfiguracji ale go niestety nie ma.mmks423 pisze: ↑02.05.2019, 23:32We wtorek rozmawiałem z moim sprzedawca. Potwierdził termin produkcji 2.0 TSI na 21 tydzień. Z tego co się jeszcze dowiedziałem, to z sześciu zamówionych u niego arteonów 190 KM pb95, tylko jeden ma zatwierdzony 21 tydzień, a reszta jeszcze nie. Ale to ponoć kwestia czasu i pozostałe też będą miały zatwierdzone terminy produkcji.
Ja dostałem przed długim weekenden info od sprzedawcy, że:
- moje zamówienie 190 km TSI wskoczyło na termin produkcji na 25 tydzień,
- 190 km TSI i 240 km TDI mają wrócić do generatora ofert od 19 tygodnia.
Jak będzie to zobaczymy, bo już takie anonsy były swego czasu.
- moje zamówienie 190 km TSI wskoczyło na termin produkcji na 25 tydzień,
- 190 km TSI i 240 km TDI mają wrócić do generatora ofert od 19 tygodnia.
Jak będzie to zobaczymy, bo już takie anonsy były swego czasu.
I jeszcze ma być podobno więszka półka na telefon i usb przy dźwigni biegów - tak jak widać teraz w konfiguratorze