Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Górna część piasty jest ruda, zaciski wyglądają normalnie.
Ja swoje zaciski chyba też pomaluje na jakiś RS
Ja swoje zaciski chyba też pomaluje na jakiś RS
Tak, zaciski normalnie ale jak już będzie malowanie to pójdą też pod farbę.
-
- Junior Member
U mnie w Arteonie przy 140 km/h coś wpada w wibracje (drży) w prawych przednich drzwiach. Czytając 36 stron tego tematu wyczytałem że parę osób miało też ten problem. Moje pytanie jak sobie z tym poradziliście? I co ASO na to? Już jestem umówiony na oględziny, ale może już ktoś rozwiązał ten problem.
Ja póki co byłem z wibracjami przy 2,5k obrotów na każdym biegu. Problem znany, kwestia umówienia się na wizytę, żeby zostawić auto na dłużej. W drzwiach też mi coś lekko drży tylko już sam nie wiem czy z autem cós nie tak czy ze mną już jestem tak wyczolony na różne dźwięki, że słyszę wszystko.... Do tego hamulce, swist przy lusterku. Pierwszy raz kupiłem nowe auto i jakoś specjalnie nie czuje się jak w nowym. Następnym razem zdecydowanie lepiej brać 2-3 letnie Audi z roczna gwarancja.
-
- Junior Member
Ja przesiadłem się z B8, byłem bardzo zadowolony z passata. Tutaj mnie drażni tylko to wibrowanie i też jest to przy 2.5 tyś. obrotów. Mam też tiguana 2018 to po 400 km turbina była do wymiany teraz ma 30000 km i do tej pory spokój. Jeszcze muszę jechać na wyważenie kół bo ostatnio wpadłem w dziurę i zaczęła lekko drżeć kierownica przy 180. Jednak na te 20 calowe koła trzeba uważać i nie wybaczaja dziur
Co do tych drgań to ja walczyłem z tym parę miesięcy.
Dopiero prze przypadek znalazłem na niemieckim YouTube filmik w którym dokładnie takie same wibracje i brzęczenie mieli z Golfem.
Kupplungs-Opa: Führerscheinentzug! Den Golf-GTI-Geräuschen auf der Spur & Clio mit kaputtem Radlager
https://www.youtube.com/watch?v=liYFSBNWUPw
od około 12 minuty
Co się okazało. Przewody paliwowe idące pod pasażerem wchodzą gdzieś w połowie drogi w profil.
Niemcy na kanale zdjęli osłonę (podobną do tej w Arteonie).
Przewody uderzały we wnętrze profilu co okazało się być źródłem tego brzęczenia. 13.55 minuta na filmiku powyżej.
Jadę do serwisu VW i mimo sprzeciwów z ich strony zażądałem sprawdzenia mocowania przewodów w profilu.
Po godzinie wrócili z podkulonym ogonem i przyznali rację, że to przewody !!!
Podobno zamocowali je jakąś pianką tak aby nie latały po profilu.
Od tej poru błoga cisza a było to mega wkórw…...ące.
Dopiero prze przypadek znalazłem na niemieckim YouTube filmik w którym dokładnie takie same wibracje i brzęczenie mieli z Golfem.
Kupplungs-Opa: Führerscheinentzug! Den Golf-GTI-Geräuschen auf der Spur & Clio mit kaputtem Radlager
https://www.youtube.com/watch?v=liYFSBNWUPw
od około 12 minuty
Co się okazało. Przewody paliwowe idące pod pasażerem wchodzą gdzieś w połowie drogi w profil.
Niemcy na kanale zdjęli osłonę (podobną do tej w Arteonie).
Przewody uderzały we wnętrze profilu co okazało się być źródłem tego brzęczenia. 13.55 minuta na filmiku powyżej.
Jadę do serwisu VW i mimo sprzeciwów z ich strony zażądałem sprawdzenia mocowania przewodów w profilu.
Po godzinie wrócili z podkulonym ogonem i przyznali rację, że to przewody !!!
Podobno zamocowali je jakąś pianką tak aby nie latały po profilu.
Od tej poru błoga cisza a było to mega wkórw…...ące.
-
- Junior Member
Duża szansa że u mnie jest to samo, tylko jak pojadę do ASO i powiem żeby to sprawdzili to Wielcy Panowie Mechanicy z ASO mogą nie chcieć posłuchać mnie zwykłego szarego konsumenta hehehe. Dam znać we wtorek co wydumają.
Co do wibracji przy 2,5k obrotów to podobno jest ciegno od turbiny. Tak mówił mistrz serwisu.
Bylo ciegno ale w poprzednich 2,0 tsi. Sam tego doswiaczylem
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Swider2222 pisze: ↑02.05.2019, 21:45U mnie w Arteonie przy 140 km/h coś wpada w wibracje (drży) w prawych przednich drzwiach. Czytając 36 stron tego tematu wyczytałem że parę osób miało też ten problem. Moje pytanie jak sobie z tym poradziliście? I co ASO na to? Już jestem umówiony na oględziny, ale może już ktoś rozwiązał ten problem.
U mnie przy 160 i więcej drży pod podłokietnikiem...
Arteon R-line 2.0