Skoro problem jest powiązany z prędkością obrotowa silnika, a nie prędkością auta to na pewno nie będą to opony. Raczej coś z przeniesieniem napędu. Jedź na serwis. Dziwne, że szukasz tutaj rozwiązania zamiast od razu reklamować auto.Lazi pisze: ↑13.04.2019, 21:57Podjedz do najbliższego wulkanizatora i niech sprawdzi wyważenie kół i stan opon (może jest jakiś bąbel na oponie).tomi pisze: ↑13.04.2019, 20:50witam,
koledzy kupiłem demo z przebiegiem 10 tys. W czasie jazdy odczuwalne są wibracje na kierownicy podczas przyśpieszania tak gdzieś ok 1800-2500 tys obrotów. I to tak poważnie telepie. Co to może być ? do tego przy prędkościach powyżej 140 słychać świst przy oknie kierowcy.
Co do świstu to zapoznaj się z tym wątkiem: viewtopic.php?f=2&t=151
Silnik bitdi 240 KM
Re: Silnik bitdi 240 KM
Mnie to znów wkurza ciagle zaliczający się wentylator /dpf/, czy jadę normalnie czy zapier.... To co dwa dni smród z auta. Ad blue to już 3 razy dolewalem, nanajechane 16tysi
Ostatnio zmieniony 03.05.2019, 19:31 przez lkocurek, łącznie zmieniany 1 raz.
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
U mnie 190 Tdi dolewka adblue co ok 6k.
Ja tankuję na Shellu, na zmianę zwykly on i ten v power.
Nic się nie dzieje. Jak zamulam po mieście i korkuje się to słyszę wentylator z dpf czasami i niekiedy zalatuje sadzą.
Nic się nie dzieje. Jak zamulam po mieście i korkuje się to słyszę wentylator z dpf czasami i niekiedy zalatuje sadzą.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
Będę próbował na shellu teras tankować i zobaczę co się dzieje
U mnie podobnie co około 6 tys adblue dolewka 2 banki wlewam
U mnie podobnie co około 6 tys adblue dolewka 2 banki wlewam
Shell jest ok. W ogóle nie polecam Vervy czy VPowerów czy innych g...z dodatkami stacji, szybciej zapychają filtr, pomaga dolewka co drugi bak dodatku np. Millersa.
Teras tankuje na shelu maja fajne motorki , mój młody się bawi , ale problem z wentylatorami nadal może nie tak często chodź już sam niewiem , jak by nie mogli kontrolki zrobić ze wypalanie