Sound Booster
Re: Sound Booster
Nagranie...
Polecam właczyć głośniki w kompie…
Na żywo brzmienie o niebo lepsze...
Jest 8 programów gotowych (każdy można dowolnie modyfikować).
Ja lubię 6... A-mode to wzmocnienie na wolnych obrotach... wyłączam bo jest za głośno... W czasie przyspieszania mega odgłos na zewnątrz...
https://youtu.be/PDOCfeoiNGU
https://vimeo.com/user98276101/review/3 ... 6db5a326e5
Polecam właczyć głośniki w kompie…
Na żywo brzmienie o niebo lepsze...
Jest 8 programów gotowych (każdy można dowolnie modyfikować).
Ja lubię 6... A-mode to wzmocnienie na wolnych obrotach... wyłączam bo jest za głośno... W czasie przyspieszania mega odgłos na zewnątrz...
https://youtu.be/PDOCfeoiNGU
https://vimeo.com/user98276101/review/3 ... 6db5a326e5
-
- Senior Member
Osobiście to nie mój klimat- taki dzwiek ok ale w silnikach V8 albo samochodach typu RS. Niemniej jednak dźwięk jest ok, dobry patent ze mozna jesnym kliknieciem wylaczyc- moze po prostu męczyć w codziennym uzytkowaniu. Do dopracowania sposob montazu i podłączeń elektrycznych- nirciekawie to wygląda mimo ze ukryte.
Ostatecznie montaż został zmieniony na lutowanie... Szybkozłączki nie dawały rady (są w zestawie)…Jacekpolok pisze: ↑08.05.2019, 20:21Osobiście to nie mój klimat- taki dzwiek ok ale w silnikach V8 albo samochodach typu RS. Niemniej jednak dźwięk jest ok, dobry patent ze mozna jesnym kliknieciem wylaczyc- moze po prostu męczyć w codziennym uzytkowaniu. Do dopracowania sposob montazu i podłączeń elektrycznych- nirciekawie to wygląda mimo ze ukryte.
Właśnie możliwość wyłączenia zestawu to najważniejsza z jego zalet...
Prawdziwa modyfikacja wydechu nie daje tej możliwości...
Zrobiłem tę modyfikację ponieważ samochód jest szykowany do zadań specjalnych (kiedyś to opiszę) i będzie to razem stanowiło pewną całość...
Na tę chwilę cieszy mnie zdziwienie ludzi na ulicy a jeszcze bardziej innych właścicieli Artków…
-
- Member
Mozna zamontowac wydech z klapami ktore sa sterowane w zaleznosci od wybranego "Mode" - moga otwierac sie na 100% tylko na sporcie, a w Normalu moga byc calkowicie zamkniete.Elninjo pisze: ↑08.05.2019, 20:44Ostatecznie montaż został zmieniony na lutowanie... Szybkozłączki nie dawały rady (są w zestawie)…Jacekpolok pisze: ↑08.05.2019, 20:21Osobiście to nie mój klimat- taki dzwiek ok ale w silnikach V8 albo samochodach typu RS. Niemniej jednak dźwięk jest ok, dobry patent ze mozna jesnym kliknieciem wylaczyc- moze po prostu męczyć w codziennym uzytkowaniu. Do dopracowania sposob montazu i podłączeń elektrycznych- nirciekawie to wygląda mimo ze ukryte.
Właśnie możliwość wyłączenia zestawu to najważniejsza z jego zalet...
Prawdziwa modyfikacja wydechu nie daje tej możliwości...
Zrobiłem tę modyfikację ponieważ samochód jest szykowany do zadań specjalnych (kiedyś to opiszę) i będzie to razem stanowiło pewną całość...
Na tę chwilę cieszy mnie zdziwienie ludzi na ulicy a jeszcze bardziej innych właścicieli Artków…
Ależ to muzyka jest
Wszystko racja ale... idę o zakład, że klapy nie brzmią tak fajnie (kumpel ma i działa to przeciętnie), druga sprawa po całkowitym zamknięciu klap słychać buczenie mimo wszystko... tu możesz nacisnąć OFF i po sprawie...
Oczywiście to rozmowa jak głuchego ze ślepym... każdy lubi co innego i wstawiłem post by kto chce sam zdecydował co i jak...
Każde rozwiązanie ma i "+" i "-" więc szkoda prądu... JA POLECAM!!!
Oczywiście to rozmowa jak głuchego ze ślepym... każdy lubi co innego i wstawiłem post by kto chce sam zdecydował co i jak...
Każde rozwiązanie ma i "+" i "-" więc szkoda prądu... JA POLECAM!!!
Zależy czego oczekujesz po takim wydechu. Jeśli lepszej wydajności układu i nieco lepszego dźwięku ze świadomością, że pomimo zamknięcia klap nadal będzie głośniej niż w serii to klapy będą OK. Jeśli jednak chodzi wyłącznie o wrażenia słuchowe klapy wysiadają przy aktywnym wydechu. Klapy nie zabrzmią jak V8 albo jak bokser Imprezy WRCArteonUser pisze: ↑09.05.2019, 16:16Mozna zamontowac wydech z klapami ktore sa sterowane w zaleznosci od wybranego "Mode" - moga otwierac sie na 100% tylko na sporcie, a w Normalu moga byc calkowicie zamkniete.
Różnorodność rasowych brzmień do wyboru do koloru.
Tak się składa, że słyszałem na żywo obie instalacje zarówno kolegi ml000 jak i kolegi Elninjo. I to zarówno na zewnątrz jak i podczas jazdy (z kolegą Elninjo miałem przyjemność się przejechać) brzmi to naprawdę realistycznie. Oczywiście to tylko zabawka ale bardzo fajna.
-
- Member
Mialem DWA boostery od Kufateca w F01 jak tylko zaczeli to sprzedawac i powiem tak - mimo tego co mowisz - w zyciu nie zastapi to normalnego porzadnego wydechu - chociaz do diesla niczego ciekawszego nie ma - po prostu brak tego czegos w stosunku do benzyny. Na postoju spoko sobie pracuje ale klekot z przodu slabo brzmi Fajny gadzet i tak nalezy do traktowac.
Nikt ( a przynajmniej ja) nie oczekuję niczego innego jak fajnego i drogiego gadżetu...
Nie zastąpi to układu wydechowego, który prócz efektów dźwiękowych poprawia parametry samochodu... Nie o to nie o to...
Nie zastąpi to układu wydechowego, który prócz efektów dźwiękowych poprawia parametry samochodu... Nie o to nie o to...