Easy Open / Close
RE: Easy Open / Close
Kluczyk w folię aluminiową lub specjalny pokrowiec i System Keyless Access nie będzie działał bo chyba nie ma możliwości wyłączenia z poziomu ustawień.
W RS3 miałem keyless i owszem, zdarzało się, że samochód się otwierał/zamykał od ciśnienia czy temperatury, ale nigdy nie otworzyły się szyby. Samochód myłem bardzo często.
Panowie tj pisałem dotykasz klamki i od razu wciskasz guzik zamykania na pilocie i keyless nie działa do następnego otwarcia lub kupujesz pokrowiec, o którym rozmawialiśmy wcześniej (działa, sprawdzałem oraz jest ciut za duży, jak ktoś pisał wcześniej - mi to osobiście nie przeszkadza).
Szyby otworzysz tylko jeśli w panelu zmienisz otwieranie wszystkich szyb na komfort i będziesz długo trzymał wciśnięte otwieranie na pilocie lub dotykał długo klamki. Na myjni nie ma opcji żeby się otworzyły chyba że będziesz lał przez parę sek. w czujnik na klamce.
Szyby otworzysz tylko jeśli w panelu zmienisz otwieranie wszystkich szyb na komfort i będziesz długo trzymał wciśnięte otwieranie na pilocie lub dotykał długo klamki. Na myjni nie ma opcji żeby się otworzyły chyba że będziesz lał przez parę sek. w czujnik na klamce.
Ostatnio zmieniony 31.10.2017, 14:18 przez k1coR, łącznie zmieniany 1 raz.
- guttentager
- Member
Myślę, że tu koledze chodziło o coś innego.
RS3 nie ma szyb bezramkowych, wiec nawet na myjni samochód tylko rygluje/odryglowuje.
Arteon tak jak CC mają szyby bezramkowe, które w momencie odryglowania minimalnie zjeżdzają i mogą tworzyć szparę, przez którą na myjni może przedostać się woda.
Nie wiem jakie są następne reakcje, ale to jeszcze sprawdzimy. W przypadky myjni bezdotykowej, kaerchera itp zostawilbym kluczyk w środku, bo po chwili szyby sie podnoszą.
Na myjni automatycznej niewyobrażam sobie takiego ciśnienia, które spowodowałoby odryglowanie drzwi. Zawsze jest opcja którą opisał k1coR.
RS3 nie ma szyb bezramkowych, wiec nawet na myjni samochód tylko rygluje/odryglowuje.
Arteon tak jak CC mają szyby bezramkowe, które w momencie odryglowania minimalnie zjeżdzają i mogą tworzyć szparę, przez którą na myjni może przedostać się woda.
Nie wiem jakie są następne reakcje, ale to jeszcze sprawdzimy. W przypadky myjni bezdotykowej, kaerchera itp zostawilbym kluczyk w środku, bo po chwili szyby sie podnoszą.
Na myjni automatycznej niewyobrażam sobie takiego ciśnienia, które spowodowałoby odryglowanie drzwi. Zawsze jest opcja którą opisał k1coR.
Te szyby zjezdzaja w momencie pociagniecia za klamke, a nie w momencie podejścia z kluczykiem. przynajmniej ja sobie tak to wyobrażam..
Oczywiście, że tak - można dotykać klamki i szyba nie opada. Opuszcza się dopiero jak pociągasz za klamkę.
Szyba zjeżdża dopiero po lekkim pociągnięciu klamki. Klamka ma dwa delikatnie wyczuwalne zakresy, lekkie pociągnięcie opuszcza szybę.
Ostatnio zmieniony 01.11.2017, 14:08 przez k1coR, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Easy Open / Close
Mam pytanie czy auto po odejściu z systemem easy open close samo się zamyka jak np. Renault laguna ?
Przed zabraniem bagaży wciskam przycisk opóźnionego zamykania klapy bagażnika (przycisk z literą "A"). Po odejściu od samochodu, klapa zamyka się.
Chyba chodzi o coś innego - w Maździe u ojca wystarczy zamknąć drzwi i odejść od samochodu i zamki się ryglują. W Audi mimo wszystko trzeba było dotknąć czujnika na klamce. Zakładam, że pytanie tego właśnie dotyczyło (automatycznego ryglowania zamków po odejściu od auta bez dotykania klamki).