Arteon MY2019 zmiany
Re: Arteon MY2019 zmiany
Pasek miały 1.4, wszystkie 1.8 i 2.0 gen 3 i 3b mają łańcuch i plastikowa miskę...
Passat B8 2018 1.8TSI Manual
1,4 miały i pasek i łańcuch. Zależy jaki model i rocznik. Ja w Tiguanie '13 miałem łańcuch, a już golfy z 13 lub 14 w tym silniku pasek.
Tak dokładnie ale mówiłem o ostatnich generacjach tych silników
Passat B8 2018 1.8TSI Manual
- Osfald
- Senior Member
Od czerwca zmieniają się zawartości pakietów:
- pakiet Innowacyjny teraz z Discover Pro
- pakiet Premium teraz z podgrzewaną szybą i AppConnect
Cena samochodu przez te wzbogacone pakiety (o ile je wybierzemy) wzrasta o 5750 katalogowo... oczywiście jest to mniej niż dokładane bez pakietów.
Co do silników nadal (od mnie więcej lutego) nie ma 1.5TSI 150KM, wrócił na dobre 2.0TSI 190KM.
Cena samochodu przez te wzbogacone pakiety (o ile je wybierzemy) wzrasta o 5750 katalogowo... oczywiście jest to mniej niż dokładane bez pakietów.
Co do silników nadal (od mnie więcej lutego) nie ma 1.5TSI 150KM, wrócił na dobre 2.0TSI 190KM.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
1,5 TSI już nie będzie montowany w arteonie od MY2020.
Ale nadal musi być produkowany skoro jest sporo ofert dealerskich na 1,5 TSI "w produkcji".
Swoją drogą jeśli 1,5 TSI rzeczywiście wypadnie na stałe z oferty odpadnie szansa na zakup Arteona w budżetowej cenie
No i dobrze w budżetowej cenie mają Passata, który jak dla mnie nie jest wart nawet 130K i do Januszowozu niech sobie pakują 1.5 w budżetowej cenie, Arteon niech pozostanie mniej popularny i będzie ok, zawsze to lepiej przy odsprzedaży. Zresztą najpierw to te 1.5 powinno polatać w Gofie przez 1-2 lata wówczas będzie można coś powiedzieć o tym silniku.
Hej, a jak ma się to do kwestii data zamówienia vs data produkcji. Czy to oznacza, że jeżeli zamówienie nastąpiło w kwietniu to pakiet będzie zawierał te dodatkowe rzeczy ?Osfald pisze: ↑02.06.2019, 23:22Od czerwca zmieniają się zawartości pakietów:
- Blazio1946
- Posting Freak
Jeżeli zamówiłeś w/g konfiguracji w kwietniu i masz konkretną wartość za samochód, wpłaciłeś zaliczkę, podpisałeś umowę, to taki i w takiej cenie będzie wyprodukowany i sprzedany.
Ja tak miałem z moim zamawiany we wrześniu 2017 nie było w pakiecie DLA i za to dopłacałem wtedy coś ok 1500zł- od października DLA zostało dodane do pakietu a cena mojego auta się już nie zmieniła.
Ja tak miałem z moim zamawiany we wrześniu 2017 nie było w pakiecie DLA i za to dopłacałem wtedy coś ok 1500zł- od października DLA zostało dodane do pakietu a cena mojego auta się już nie zmieniła.