coraz bardziej jestem skłonny do takiej konfiguracji. wolałbym benzynę, ale nie wiadomo kiedy będzie, a samochód mi pasuje pod każdym względem.Przemek-wro pisze: ↑30.01.2019, 22:21Ja mój zakupilem/zamówiłem skonfigurowany przez salon juz w listopadzie cena katalog 224k, 2.0 Tdi R-Line, DP, 20" Rossario, wszystko oprócz panoramy dach i Dynaudio, do tego pakiet przeglądów 4 lata 120tys km, cena końcową 189k, produkcja dopiero obecny tydzień, do odbioru za 2-3 tyg.
Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
Re: Wasze wynegocjowane rabaty na Arteona
18.5% w grudniu 2018 na 2.0 tdi 150km.
Cześć wszystkim,
Przymierzam się do kupna swojego Arteona (Elegance 190 TSI), konfiguracja wyszła na 186 tys. Kupuję jako osoba prywatna, kredyt 50/50. We Wrocławiu zaproponowano mi 0% w jednym salonie (żal ) w drugim 5%, a dziś w Częstochowie 7.90%. Dostałem informację że jest to max. Co sądzicie o tej ofercie? Czy jest różnica w zakupie przy leasingu a osobie prywatnej, wpływa to jakoś na wysokość udzielanego rabatu? Jeśli komuś udało się wynegocjować fajny rabat mógłby się podzielić informację gdzie?
Przymierzam się do kupna swojego Arteona (Elegance 190 TSI), konfiguracja wyszła na 186 tys. Kupuję jako osoba prywatna, kredyt 50/50. We Wrocławiu zaproponowano mi 0% w jednym salonie (żal ) w drugim 5%, a dziś w Częstochowie 7.90%. Dostałem informację że jest to max. Co sądzicie o tej ofercie? Czy jest różnica w zakupie przy leasingu a osobie prywatnej, wpływa to jakoś na wysokość udzielanego rabatu? Jeśli komuś udało się wynegocjować fajny rabat mógłby się podzielić informację gdzie?
Spróbuj w Świdnicy. Jak kupowałem to we Wrocławiu nic nie mieli i jakoś gadka słabo szła (ze nie wiedza, ze rabatów na ten moment nie przewidują itp) . Świdnica Ok, dalej nie szukałem, bo nie było już czasu.
Też brałem na osobę prywatną w kredycie 50/50 i zdecydowanie w tej opcji są niższe rabaty niż przy leasingu. Jak szukałem w listopadzie 2017 to rozesłałem pytanie do kilkunastu salonów. Najlepszy upust był 7,5% w Poznaniu, ale po przedstawieniu tej oferty w swoim lokalnym salonie dostałem taki sam rabat. Także wydaje mi się, że Twoje 7,9% jest spoko, ale zawsze opierając się na tej ofercie możesz dalej szukać jeśli masz czas
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
-
- Junior Member
Ja swojego kupiłem w VW Lellek w Gliwicach.
Napisz na priv to wyśle Ci do kogo się zgłosić
Napisz na priv to wyśle Ci do kogo się zgłosić
R-Line 2.0 TDi 4x4
- Osfald
- Senior Member
Z tymi rabatami to jest totalna karuzela. W Gliwicach na samochód dostaliśmy rabat około 8%. W Częstochowie dostaliśmy około 16%. Pierwszy to Elegance benzyna 1.5, a drugi to Elegance benzyna 2.0 190KM oczywiście z wyposażeniem opcjonalnym. Oba samochody z produkcji zamawiane w odstępach 6 miesięcy, na firmę, leasing 101%. W efekcie różnica w finalnej cenie brutto między tymi samochodami wyniosła... 2400zł więcej za lepiej wyposażoną benzynę 2.0
I bądź tu mądry od czego to zależy aby ktoś dał Ci wszystkie rabaty, a ktoś inny nie chciał dodać nawet procenta do rabatu... ??? Plany sprzedażowe? Nie znam tego światka i zasad nim rządzących...
Pytałem w Częstochowie czy mogę Pana sprzedawcę polecać. Mogę... więc jeśli ktoś ciekawy wyślę kontakt na priv. Nie gwarantuję, że dostaniecie jakiś lepszy rabat ale przynajmniej warto zapytać...
I bądź tu mądry od czego to zależy aby ktoś dał Ci wszystkie rabaty, a ktoś inny nie chciał dodać nawet procenta do rabatu... ??? Plany sprzedażowe? Nie znam tego światka i zasad nim rządzących...
Pytałem w Częstochowie czy mogę Pana sprzedawcę polecać. Mogę... więc jeśli ktoś ciekawy wyślę kontakt na priv. Nie gwarantuję, że dostaniecie jakiś lepszy rabat ale przynajmniej warto zapytać...
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Myślę że jest różnica czy zamawia się na osobę prywatną w kredycie czy leasing na firmę. U mnie w końcu skończyło się na 10.3% w Lubinie. Osoba prywatna 50/50.
Koledzy, czy wartości rabatów jakie podajecie obejmują aktualną akcję rabatową -20k PLN?
- Osfald
- Senior Member
Tak, w moim przypadku 16% rabatu objmowało -20tyś.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem