Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
Ciekawe, czy na wizycie wymiany oleju najbliższej doczekam się wymiany klocków i tarcz.. hm maybe.
jak nie będziesz sie domagał to na pewno sami nie zrobią
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Witam,! Arteon 190 km TSI, po 8 tys. przebiegu, bicie tylnych tarcz i dziwny dźwięk, taki łoskot przy hamowaniu przy prędkości powyżej 60 km/h. Wizyta w serwisie Świtoń Paczkowski Zielona Góra umówiona w dniu 10.07. 19r. Dam znać co dalej.
Black Elegance 190 km TSI
Przy hamowaniu z większych prędkości, słyszę dziwny hałasi szum w tylnych kołach. Na początku to nie występowało. Felgi 19 chenai, ciśnienie 2,6.Wcześniej miałem vw passat b6, którym zrobiłem 150 tys. km i nic takiego nie występowało.
Jak masz bicie tylnych hebli to najczęściej czuć na pedale hamulca, ewentualnie na kabinie, ale kierownica jest sztywno. Dlatego pytam skąd wiesz że biją tylne heble..
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Tak się zastanawiam, czy to wina tarcz czy niewłaściwego odprowadzania ciepła z tylnych kół, że się tarcze "gotują" To niemożliwe, aby wszyscy producenci do Arteona robili lipne tylne tarcze. Może to kwestia odprowadzania ciepła? Ja mam wyłączone dosuszanie hamulców i dane dystanse po 13mm na stronę i cisza "odpukać" nic się złego nie dzieje przy ostrym i nagłym hamowaniu.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Witam! Na pedałe hamulca nic się nie dzieje, mam jedynie dość głośny szum przy hamowaniu, który słychać w kabinie.
- Blazio1946
- Posting Freak
Jaki masz przebieg?Jerzy pisze: ↑05.07.2019, 21:47Tak się zastanawiam, czy to wina tarcz czy niewłaściwego odprowadzania ciepła z tylnych kół, że się tarcze "gotują" To niemożliwe, aby wszyscy producenci do Arteona robili lipne tylne tarcze. Może to kwestia odprowadzania ciepła? Ja mam wyłączone dosuszanie hamulców i dane dystanse po 13mm na stronę i cisza "odpukać" nic się złego nie dzieje przy ostrym i nagłym hamowaniu.