Sam cat-back był robiony czy całość?? I czy na trybie komfortowym jest w miarę przyjemnie jechać w trasie??M.B. pisze: ↑14.06.2019, 22:13Ja robiłem w MG Motorsport wydech do Arteona 280hp. Chłopaki zrobili świetną robotę. Popcorn z wydechu przy każdej zmianie biegu Świetne wykonanie i indywidualne podejście Szczerze polecam.radzio_007 pisze: ↑12.06.2019, 17:30Zastanawiam się nad wydechem z MG MOTORSPORT. Czy może mi ktoś coś poradzić lub podzielić się opinią o tej firmie.
PS: jestem z Krakowa i nie żałuję, że zdecydowałem się jechać do Siemanowic
czy ktokolwiek zastąpił układ wydechowy
- radzio_007
- Junior Member
Re: czy ktokolwiek zastąpił układ wydechowy
VW Arteon Rline 2.0 TSI 350 KM 4MOTION Oryx White
Cat-back w 280 brzmi przyjemnie. Ja bym bardziej chciał usłyszeć 190 bo w MG mi powiedzieli że popcorn zależy od sterownika w silniku i nie wiadomo jak to będzie brzmieć w słabszej 190'tce.
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
I tu przewagę ma Sound Booster... Niezależnie od silnika dźwięk można generować jaki się chce w zasadzie...
I tak i nie. Albo sztuczny dźwięk rodem z gry City Drive Simulator - super dla dizli - albo wydech który może dodać nawet odrobinę mocy i przy okazji brzmieć. Co kto lubi. Amen.
EDIT: Nie słyszałem na żywo to fakt. Ale z Youtubów brzmi autentycznie jak z takiego symulatora
Wydaje mi się, że nie słyszałeś boostera w akcji na żywo...
Słuchaliśmy 280 kucy z klapami i boostera i właściciel 280tki chce dołożyć mimo klap więc nie do końca brzmi sztucznie...
Ale spoko nie zaśmiecam wątku...
Słuchaliśmy 280 kucy z klapami i boostera i właściciel 280tki chce dołożyć mimo klap więc nie do końca brzmi sztucznie...
Ale spoko nie zaśmiecam wątku...
A ja chętnie bym to w pierot wyłączył bo trybu Sport w zasadzie nie używam przez to coś co dodaje dźwięku.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Czy układ catback wg Was wplywa na silnik/skrzynie i przez to możemy stracic gwarancje na więcej elementów niż wydech? Taką informacje otrzymałem przed chwilą w ASO a przymierzam sie już od dawna.
- Blazio1946
- Posting Freak
Nie słuchaj tych gamoni z aso, każdy serwis czy pracownik serwisu interpretuje zapisy gwarancji po swojemu. Wymienisz żarówkę na nie oryginalną to stracisz gwarancję na elektrykę.
-
- Member
Ideologie do wszystkiego da się dorobić. Patrząc zaś od strony gwaranta nie dziw się że nie chce aby coś grzebać i zmieniać przy jego produkcie. Po gwarancji rubta co chceta
Druga połowa września szykuje mi się catback w Artku, ale nie u MG