Czy to jest taki objaw, że słychać dziwięk jakby coś wpadało w rezonans? U mnie słychać dzwięk rezonansu i piszczenie/skrzypienie.lkocurek pisze: ↑07.07.2019, 10:52Mnie się luzuje śrubka od otwieranego dachu i on drga podczas jazdy i denerwuje skrzypieniem
Pierwsza wizyta w aso i dokręcenie środki to czas straconych 4 godzin
Teras sam, torxem 20 , dokręcam i tak na tydzień dwa w zależności od częstotliwości otwierania dachu wytrzymuje , ale kurw....
Zastanawiam się czy jej na kleju do gwintu nie osadzić
Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
-
- Member
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Arteon 2.0 TSI 272 4x4 R-Line Pyrit 2019 20" Rosario
[R.I.P.] Arteon 2.0 TSI 190 R-Line Pyrit 2018 20" Rosario
[R.I.P.] Arteon 2.0 TSI 190 R-Line Pyrit 2018 20" Rosario
-
- Member
Dlatego nie zamówiłem dachu który według mnie jest jakimś mini świetlikiem . W Superb III też skrzypiał na potęgę.
A na poważnie użyj na gwint Loctite 638 i będzie trzymać.
A na poważnie użyj na gwint Loctite 638 i będzie trzymać.
U mnie po odbiorze odkryłem od strony kierowcy takie cudo z listwami. Nie wiem czemu odwraca mi zdjęcia
Arteon R-line 2,0 TDI 150KM
A propos dźwięków - ktoś z Was miał brzęczenie w prawym fotelu? Jak ktoś siedzi - nie ma, jak jest pusty - to słychać (o ile to fotel...)
Fajne wyzwanie pokazać to w ASO - musiałbym trzymać faceta na tylnym siedzeniu podczas jazdy próbnej ;-)
Fajne wyzwanie pokazać to w ASO - musiałbym trzymać faceta na tylnym siedzeniu podczas jazdy próbnej ;-)
Tak, to brzęczy port pasa bezpieczeństwa pasażera w tdi, poruszaj przestanie mi pomogło kilka razy mocniejsze ruszanie i od ponad kwartału cisza
2.0tdi 190 fwd
Wszystkie tak mają. VW się z tego tłumaczy tak, że technologicznie nie byli w stanie ogarnąć tak dużego elementu, więc zdecydowali się na podział akurat w tym miejscu zamiast na śrdodku, żeby nie psuć bezramkowej linii.
Serwis przyjął reklamację i ponoć mają mi to poprawić ale pod koniec sierpnia albo na początku września "sezon urlopowy" rozumię to u mnie też jest sezon urlopowy a jeździć można
Arteon R-line 2,0 TDI 150KM
Uznali mi reklamację i wymieniają cały panel dotykowy, okresowo ciężko reagował
Dziś popsuła się u mnie wewnętrzna klamka drzwi kierowcy. Żeby wyjść z auta to muszę otworzyć szybę i użyć klamki zewnętrznej. Już nie mam siły się wściekać...