Zdecydowanie DSy, tylko kup czujnik zużycia i go włóż w gniazdo bo klocki są bez czujnika.
No właśnie zamówiłem i gość mnie nie poinformował że nie mają czujnika. Dzięki za info W klockach jest miejsce na czujnik ? Czy trzeba sobie samemu nawiercić otwór pod niego ?
Montowaleś jakiś uniwersalny ? Albo masz jakiś numer części?
Wziąłem z IC jakiś TRW. Tylko wpiąłem. Co jakiś czas wyważam koła więc mam kiedy obejrzeć ich stan. I i tego samego gościa zmieniam przód i tył (tylne zaciski cofam i inicjalizuję OBD11).
Ciekawostką jest fakt, ze uzutkownicy z niewielką wiedzą techniczną potrafią lepiej dobrać tak wazny element jakim sa klocki hamulcowe i zaciski niż zespol doświadczonych projektantów w VW. Przyslowiowy Janusz jak jedzie po klocki do hurtowni motorozacyjnej kupuje najtanszy produkt do swojego fiata 125p ....mam wrażenie ze tak samo robią obecnie w VW.
Poznań w ramach gestu handlowego uznał reklamację.
Zapytałem, co mogę zrobić, aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości, czy za 10k kilometrów znowu mam zgłaszać problem.
Na razie cisza..
Ja wysłałem tylko maila na adres [email protected].
W piątek byłem na wymianie, poinformowano mnie, że wymienili mi na to samo, co było ale na razie cisza przy hamowaniu (niby to co było, było ok a przegrało się w wyniku warunków eksploatacji)