Szyby / głośność
Re: Szyby / głośność
GLC to już trochę inna półka cenowa w porównaniu do 151 tys., przynajmniej w wersji coupe.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
nie, ona chce tego mini suva za 162
Aaa, no tak stylistycznie to niekoniecznie im wyszedł ten model ale z żoną nie ma co dyskutować
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Tak to jest z tym forum, ze skupia sie na aspektach negatywnych. Arteon nie jest mistrzem wykonczenia detali, ale w tej cenie, wielkosci, bryle, systemach nie ma konkurenta. Jesli oczekujesz super jakosci, to szykuj nie 160, a 300 tys.edgeofsanity pisze: ↑17.10.2019, 09:05Ok, i tak nie biorę Arteona w końcu. Ale dzięki za opinię. Dla Mnie taki rabat nie jest zły na osobę fizyczną.
A jaką miałeś cenę wyjściową ?
Pewnie mozna sie czepiac obudowy silnika - litosci - masz super ekonomiczny (w dodatku ekologiczny) silnik, ktory sie nieźle zbiera.
Mozna sie czepiac wykladzin bagaznika - dostalem mate piankowa i nie wiem ze mam jakas wykladzine - ale znowu - dla mnie liczy sie to ze mam Easy Open i klapa sie samoczynnie otwiera zamyka.
Mozna sie czepiac podlokietnika z tylu - w poprzednim aucie uzylem go raz w zyciu.
Samochod jest dobry na dlugie trasy - masz duzy bagaznik, duzo miejsca z tylu, jest bardzo dobrze wyciszony (polecam pakiet). Systemy robią robotę i jak mi w niedziele Park Assist wyhamował to się cieszyłem do końca dnia że nie zniszczylem zderzaka
Ostatnio zmieniony 17.10.2019, 11:34 przez alcalu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Junior Member
Masz w pełni rację ze wszystkim ale w moim przypadku problem polega na tym, że mam Superba z 2016 z bardzo dobrym wyposażeniem więc właściwie wszystko ma co trzeba. Ojciec chcę moje auto i przymierzałem się do zmiany i wtedy pojawia się: biorę Superba choć buda mi się mniej (ale nadal) podoba za mniejsze pieniądze lub Arteona, który przyciąga wzrok ale jest relatywnie z rabatem droższy i odrobinę gorzej wyposażony bo brałbym auto z placu. A wtedy mając już systemy fron assist, duzy bagaznik, silnik 1.8TSI ale brak DSG zaczynasz się zastanawiać czy na pewno warto...alcalu pisze: ↑17.10.2019, 10:48Tak to jest z tym forum, ze skupia sie na aspektach negatywnych. Arteon nie jest mistrzem wykonczenia detali, ale w tej cenie, wielkosci, bryle, systemach nie ma konkurenta. Jesli oczekujesz super jakosci, to szykuj nie 160, a 300 tys.edgeofsanity pisze: ↑17.10.2019, 09:05Ok, i tak nie biorę Arteona w końcu. Ale dzięki za opinię. Dla Mnie taki rabat nie jest zły na osobę fizyczną.
Pewnie mozna sie czepiac obudowy silnika - litosci - masz super ekonomiczny (w dodatku ekologiczny) silnik, ktory sie nieźle zbiera.
Mozna sie czepiac wykladzin bagaznika - dostalem mate piankowa i nie wiem ze mam jakas wykladzine - ale znowu - dla mnie liczy sie to ze mam Easy Open i klapa sie samoczynnie otwiera zamyka.
Mozna sie czepiac podlokietnika z tylu - w poprzednim aucie uzylem go raz w zyciu.
Samochod jest dobry na dlugie trasy - masz duzy bagaznik, duzo miejsca z tylu, jest bardzo dobrze wyciszony (mam pakiet i do 180-200 nic nie slychac). Systemy robią robotę i jak mi w niedziele Park Assist wyhamował to się cieszyłem do końca dnia że nie zniszczylem zderzaka
Ale auto na pewno jest fajne.
edgeofsanity pisze: ↑17.10.2019, 11:00alcalu pisze: ↑17.10.2019, 10:48A wtedy mając już systemy fron assist, duzy bagaznik, silnik 1.8TSI ale brak DSG zaczynasz się zastanawiać czy na pewno warto...edgeofsanity pisze: ↑17.10.2019, 09:05Ok, i tak nie biorę Arteona w końcu. Ale dzięki za opinię. Dla Mnie taki rabat nie jest zły na osobę fizyczną.
Ale auto na pewno jest fajne.
Mi jak zaśpiewali za SIII to się zgiołem i wyszedłem z salonu Skoda juz nie jest tania i kropka.
-
- Junior Member
Superb - Auto skonfigurowane teraz razem z Arteonem z placu, z lepszym wyposazeniem, tym samym silnikiem po lifcie jest 15k-20k tansze od Arteona. Przynajmniej po negocjacjach. Mowie na bazie 2 ofert ktore sam sondowałem.
hm , 20k to juz sporo, ale 15k to bym brał arteona