Szyby / głośność
-
- Junior Member
Re: Szyby / głośność
Bije się z myślami. Arteon piękny z zewnątrz, w środku passat. W sumie najgorzej, że w tej cenie nie znalazłem Arteona z podwójnymi szybami a tego się obawiam najbardziej. Ale może przesadzam.
Hm, tu akurat racja. Mi w pasacie i arteonie nie podoba się ta wąska deska rozdzielcza reszta w miarę jak to w szajsvagenie poprawnie.
Wypożycz go na dwa dni testów i będziesz miał odpowiedź - problem sam się rozwiąże.edgeofsanity pisze: ↑17.10.2019, 11:00Masz w pełni rację ze wszystkim ale w moim przypadku problem polega na tym, że mam Superba z 2016 z bardzo dobrym wyposażeniem więc właściwie wszystko ma co trzeba. Ojciec chcę moje auto i przymierzałem się do zmiany i wtedy pojawia się: biorę Superba choć buda mi się mniej (ale nadal) podoba za mniejsze pieniądze lub Arteona, który przyciąga wzrok ale jest relatywnie z rabatem droższy i odrobinę gorzej wyposażony bo brałbym auto z placu. A wtedy mając już systemy fron assist, duzy bagaznik, silnik 1.8TSI ale brak DSG zaczynasz się zastanawiać czy na pewno warto...
Ale auto na pewno jest fajne.
Argument że w środku passat: Bmw 4 - w środku Bmw 3, Audi A7 - w środku A6, Audi A5 - w środku A4 etc - taka oszczędność jest nie tylko w VW.
Ostatnio zmieniony 17.10.2019, 11:49 przez alcalu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Junior Member
NIe wiedziałem, że jest taka opcja. Normalnie z salonu ?
3 miescie olewaja klientów, stałem 30 min i nikt nie chciał podejść a co dopiero o aucie na 2 dni , hm może wyglądałem na biedaka który stoi i ślini się na widok czarnego arteona
Jest taka opcja, przynajmniej w ASO Bydgoszcz. Bierzesz auto w sobotę po południu i zdajesz rano w poniedziałek.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Pewnie że jest opcja na weekend, trzeba odpowiednio rozmawiać...20K różnicy między Skodą a VW, nawet bym się nie zastanawiał, oczywiście że Arteon ale kto co lubi.
no z wyglądu to wogóle nie ma co porównywać, nie wiem jak jeździ superb,ale slyszalem ze jest głośniej niż w passacie.
-
- Junior Member
Zeby była jasność, jeździłem Passatem na próbnej i nie ma dużej rożnicy z moim Superbem. Za to Arteon jest po prostu ładniejszy, gdyby nie brak podwojnych szyb z przodu to wzialbym go. Z reszta, nadal sie zastanawiam a Wy nie pomagacie
- Blazio1946
- Posting Freak
Zdecydowanie przesadzasz. Jeżeli wszystko Ci pasuje oprócz tych szyb podwójnych to śmiało bierz.edgeofsanity pisze: ↑17.10.2019, 11:19Bije się z myślami. Arteon piękny z zewnątrz, w środku passat. W sumie najgorzej, że w tej cenie nie znalazłem Arteona z podwójnymi szybami a tego się obawiam najbardziej. Ale może przesadzam.
Arteon R-line 190 TSI