Szyby / głośność
Re: Szyby / głośność
To już stary filmik gdzieś już był tu wrzucony ale nie pamiętam czy to były podwójne szyby. Jakby co to ja takich gwizdow nie mam bez pakietu.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Mam szyby podwójne i nie słychać żadnych gwizdów nawet przy 220 km/h. Szybciej nie jechałem jeszcze. Do 200 km/h wytłumienie jest na tyle komfortowe, że można swobodnie w samochodzie rozmawiać nie podnosząc głosu.
Arteon R-line 2.0 TSI 272 KM
- Blazio1946
- Posting Freak
Poczytajcie ten wątek
viewtopic.php?f=2&t=151
To wszystko już było łącznie ze sposobem jak poradzić sobie z tą usterką.
Prośba do nowych użytkowników, zanim założysz nowy temat użyj lupki. Są tu ludzie, którzy jeżdżą tym autem już 2 -2.5 roku i dawno temu już to i wiele innych rzeczy
przerabiali.
Dużo wątków jest zdublowanych i jest coraz większy bałagan.
@ksibart mógłbyś połączyć kilka tematów
viewtopic.php?f=2&t=151
To wszystko już było łącznie ze sposobem jak poradzić sobie z tą usterką.
Prośba do nowych użytkowników, zanim założysz nowy temat użyj lupki. Są tu ludzie, którzy jeżdżą tym autem już 2 -2.5 roku i dawno temu już to i wiele innych rzeczy
przerabiali.
Dużo wątków jest zdublowanych i jest coraz większy bałagan.
@ksibart mógłbyś połączyć kilka tematów
Arteon R-line 190 TSI
ok dzieki za link,przeczytalem caly watek,czyli generalnie problem jest caly czas. Muszę sie dobrze zastanowic czy mam ochote wydac ponad 150 000 i sie wkurz..... czy sobie odpuscic i poszukac w inne auto.
Tak to jest z czytaniem forum przed zakupem - nic nie widziales, niczym nie jezdziles, nie znasz opini tych ktorzy nie narzekaja (bo nie pisza o tym codziennie w watku "moje szyby nie hałasują"), ale to ci wystarczy zeby ponarzekac.
Tych samochodow sprzedaja sie pewnie pojedyncze tysiace rocznie, a na forum pisze z aktywnie z 15-30 osob - sam sobie policz kto ma z czym problem.
ja sie obawiam co bedzie po 3 latach uzytkowania lub 100kkm jak te bezramkowe drzwi beda sie zachowywaly
Dobry trolling - siedź przed komputerem i się obawiaj dalej, najlepiej przez kolejne 3 lata, albo nie wiem - może kup sobie czołg bez szyb to się nic nie potłucze i nie będzie nic tam świszczeć.
Mam 214 tys km w VW CC i żadnych zastrzeżeń co do hałasu z uszczelek.
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
-
- Senior Member
Szyby bezramkowe to nie jest problem. Problemem sa usterki i brak profesjonalizmu Aso i VW. Na forum jest promil uzytkownikow artrona- zadowolonych i niezadowolonych. Ilosc usterek na ilosc uzytkownikow- dosc wysoka. "Cwaniakują" ci użytkownicy co wiekszej usterki typu holowanie nie mieli, mniejsze typu świsty, bicie tarcz hamulc. - rozwiązują sami za wlasne pieniądze a detale jak np brak dvd rozwiązują zdaniem "korzystam wylacznie ze spotify".
Jak dla mnie cwaniakowaniem to jest czepianie sie kazdej mozliwej rzeczy i zniechecanie innych na sile.Jacekpolok pisze: ↑19.10.2019, 09:53Ilosc usterek na ilosc uzytkownikow- dosc wysoka. "Cwaniakują" ci użytkownicy co wiekszej usterki typu holowanie nie mieli, mniejsze typu świsty, bicie tarcz hamulc. - rozwiązują sami za wlasne pieniądze a detale jak np brak dvd rozwiązują zdaniem "korzystam wylacznie ze spotify".
100x juz Ci pisali, ze rzeczywistosc jest taka, ze producenci ida w kierunku oszczednosci i mozna mnozyc przyklady. ASO tutaj tez jest w rozkroku, bo oni moga naprawiac to na co pozwala producent i tyle w temacie.