Car-Net
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Car-Net
Z VW kupujesz go za 1 zybla. Ale apka zaczęła się wieszać na s9.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
-
- Member
No zazwyczaj 1PLN lub za darmo.
Mi dali za darmo bo im się nie chciało kasowac
Natomiast coś nie tak jest ostatnio z apką, żre baterię jak smok, mimo ponownej instalacji. Muszę się zebrać i napisać do supportu, szybko odpowiadają
Natomiast coś nie tak jest ostatnio z apką, żre baterię jak smok, mimo ponownej instalacji. Muszę się zebrać i napisać do supportu, szybko odpowiadają
Działa komuś apka We Connect (Car-Net)? Ja nie mogę się zalogować, pisze mi, że mam właczyc pliki cookie
Kurczę, to jak to jest z tym Data Plug? Dziś pisałem do salonu z pytaniem, dlaczego mi tego nie dali dwa dni wcześniej przy odbiorze auta i dostałem odpowiedź, że Arteon ma to już wbudowane. Faktycznie tak jest? Czy to dotyczy tylko MY2020, a wcześniejsze roczniki musiały mieć to dołożone?
DataPlug to takie małe urządzenie - trochę większy pendrive, który wpinasz od dołu z lewej strony kierownicy.ŁukaszBP pisze: ↑30.10.2019, 23:20Kurczę, to jak to jest z tym Data Plug? Dziś pisałem do salonu z pytaniem, dlaczego mi tego nie dali dwa dni wcześniej przy odbiorze auta i dostałem odpowiedź, że Arteon ma to już wbudowane. Faktycznie tak jest? Czy to dotyczy tylko MY2020, a wcześniejsze roczniki musiały mieć to dołożone?
Ja zapłaciłem za to aż 1 zł.
Wątpię by miał to wbudowane.
Ewentualnie pobierz aplikacje we connect go (sklep play czy app store) i spróbuj się połączyć. Może włożyli, a Tobie nie dali info.
Nie działa od wtorku.
Straszliwą porażką jest ta usługa, w żadnej branży takie coś z IT by nie przeszło, a jak widać w motoryzacji sobie można wyłączać usługi na kilka dni i mieć w nosie ;-)
Dostałem też komunikat, że "Volkswagen Connect® is becoming We Connect Go". Mamy teraz zatem dwie aplikacje:
- We Connect, który łączy się z autem i działa przez internet (i ta usługa ma znów awarię)
- We Connect Go, który łączy się z data plugiem via blutetooth (i ta appka zastępuje coś co się nazywało w sklepie "Volkswagen Connect®")
Jak dla mnie jest to totalne zamieszanie, zwłaszcza że dublują się funkcjonalności. Ale zakładam, że We Connect jest dla aut, które nie mają połączenia z internetem. Innymi słowy - dla aut z wbudowaną kartą e-sim lub z włożoną kartą SIM jest dedykowany We Connect.
- Osfald
- Senior Member
U dilera także dowiedziałem się, że mój Arteon tego nie potrzebuje bo już ma... ale w aplikacji okienko związane z tym systemem pozostaje nieaktywne "z powodów technicznych"...ŁukaszBP pisze: ↑30.10.2019, 23:20Kurczę, to jak to jest z tym Data Plug? Dziś pisałem do salonu z pytaniem, dlaczego mi tego nie dali dwa dni wcześniej przy odbiorze auta i dostałem odpowiedź, że Arteon ma to już wbudowane. Faktycznie tak jest? Czy to dotyczy tylko MY2020, a wcześniejsze roczniki musiały mieć to dołożone?
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
To jest do starszych aut, które nie mają car-net w standardzie...Do Arteona nie potrzebne