Ustawienia skrzyni Eco/Sport/Normal serwis poznan ma mnie za idiote
-
- Junior Member
Re: Ustawienia skrzyni Eco/Sport/Normal serwis poznan ma mnie za idiote
W servisie dowiedziałem się że ten problem NIEZAPAMIĘTYWANIA USTAWIEŃ zgłasza bardzo dużo użytkowników Arteonów i "podobno" pracują nad nowym softem i jest to kwestia miesiąca jak będzie dostepny
Chętnie też bym zgłosił (jak zapewne wielu forumowiczów), ale zastanawiam się gdzie uderzyć? Wczoraj zadałem na profilu FB pytanie, kiedy w końcu Arteon zacznie być widoczny np. na stronie z akcesoriami. To mi odpowiedzieli, że zapraszają na stronę VW. Gadaj z dupą to cię osra. Kurde, rok czasu od premiery to chyba wystarczający czas na zmodyfikowanie oferty. Żenada.
No nic. Trzeba ich cisnąć bo kropla drąży skałę.
No nic. Trzeba ich cisnąć bo kropla drąży skałę.
Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby odstąpić od umowy, zresztą to by nie przeszło. Nie jest to jakoś denerwujące bo wystarczy wajchę biegów pociągnąć do tyłu i mamy sport. Ale wystarczy aby po włączeniu zapłonu centrala wysłała do skrzyni informację o wybranym trybie pracy, tak się robi jeżeli niemcy dali ciała i sterownik skrzyni kasuje swoje dane po odłączeniu zasilania. Wpiąłem się w linię bus od skrzyni biegów, analizatorem stanów logicznych odczytałem sekwencję dla poszczególnych biegów, teraz tylko zaprogramować uP. I będzie git.kauzyperda pisze: ↑27.03.2018, 15:59Fajny ton.drzewko pisze: ↑22.01.2018, 07:40Oddalem auto do serwisu z powodu iz nasze auta nie zapamietuja ustawien skrzyni biegow. tzn gdy wejdziemy w tryb mode/ indywidual mozemy wybrac naped np sport. gdy zgasimy auto i ponownie odpalimy to mimo iz pokazuje sport to mamy tryb normal. Serwis mi odpowiedzial ze w Arteonach tak jest chcac ze mnie zrobic idiote. To jest blad w oprogramowaniu. Kogos jeszcze zrobili w ciula?
Kto Cię zrobił w ciula? Sprzedawca? VW AG Deutschalnd?
Normalnie spisek - zebrali się i mówią "chodźcie, powiemy mu, że tak jest, zrobimy z niego idiotę"
A kupowałeś samochód dokładnie z takim zapewnieniem, że skrzynia tak się będzie zachowywać? Masz to wpisane na zamówieniu? Generalnie powodzenia w odstępowaniu od umowy...
Nie bronię specjalnie producenta, bo też mnie trochę rzeczy irytuje - np. brak grzania kierownicy w R-line, ale popuść waść nieco gumę w gaciach...
w Superbach i całej grupie Vag tak to działa...
Zgłosiłem ten problem z ciekawości po roku od dyskusji tutaj. Dzisiaj dostałem telefon z ASO, że to jest prawidłowe działanie, opisane w instrukcji. Także gdyby ktoś się zastanawiał nad tym, to nic się nie zmieniło, szkoda czasu.
Szanowni, czy coś się zmieniło w temacie? Można jakoś zapisać tryb skrzyni po wyłączeniu silnika?
niestety nie, taka filozofia grupy VAG
Arteon R-line 190 TSI PureWhite