Przyciszenie dźwięku ostrzegawczego
Przyciszenie dźwięku ostrzegawczego
Czy można jakoś przyciszyć dźwięk ostrzegawczy niewyłączonego zapłonu przy otwartych drzwiach? Zawału można dostać
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Przyciszenie dźwięku ostrzegawczego
Ok. Myślałem, że może jest funkcja przyciszenia w menu, analogicznie jak w przypadku możliwości przyciszenia dźwięku czujników parkowania.
Przy czym wyłączenie tego strzeżenia może zabić
A dokładniej to były przypadki śmiertelne, ze ludzie zostawiali auta z włączonym zapłonem myśląc, że jest wyłączony (bo Start/Stop wyłączył silnik), później silnik się odpalał, a spaliny z garażu dostawały się do domu...
A dokładniej to były przypadki śmiertelne, ze ludzie zostawiali auta z włączonym zapłonem myśląc, że jest wyłączony (bo Start/Stop wyłączył silnik), później silnik się odpalał, a spaliny z garażu dostawały się do domu...
To raczej nie w Arteonie, mnie się kilka razy zapłon sam całkiem wyłączył gdy silnik zatrzymał się start/stopem, a ja wysiadłem otworzyć drzwi do garażu. Po powrocie do samochodu musiałem sam uruchomić silnik przyciskiem.
Zaznaczam, że nie chce go całkiem wyłączyć tylko przyciszyć, bo jak dla mnie jest za głośny.
Wystarczy pasy odpiąć na D i trzeba go odpalać z P.