miQYEL jakie byly objawy? Bo ja chyba mam to samo-wpierd... ponad 1 litr plynu w jakies 15 tys. km i jak zawsze "aso" probuje mowic, ze ten typ tak mamIQUEL pisze: ↑26.11.2019, 17:30wczoraj wymienili mi 3 raz komplet tarcze i klocki z tylu (2,0 Tsi 190KM, przebieg 38.000 km)... z rozbrajającą szczerością odpowiedzieli w serwisie ze VW nie ma rozwiązania i te hamulce znowu padną... ostatnie wytrzymały 7 tys km.
Przy okazji nasmarowali trzeszczące wahacze (trzeszczą trochę mniej ale bezgłośne dalej nie są)
no i dowiedziałem się że jednak mam uszkodzoną pompę wody do chłodnicy (wcześniej mówili że ten typ tak ma i że mam dolewać pół butelki co jakiś czas) podobno jest to kolejna wada fabryczna do kto®ej oczywiście VW oficjalnie się nie przyzna...
Odnosnie hamulcow wychodzi, ze nic sie nie zmienilo i nie zmieni-albo wymienisz sam caly zestaw albo nic z tego nie bedzie. W mojej branzy za takie "podejscie" do klienta bylby blyskawiczny wypad z rynku i tyle. Tak sie zastanawiam czy nie podrzucic tematu komus na yt (Zachar, motodoradca etc) i zrobic im chociaz troche kolo piora