Bercikson a podali w VW Porsche Połczyńska jakiś powód tego przesunięcia? I co dorzuca w ramach rekompensaty?bercikson pisze: ↑02.12.2019, 22:50Niby tak ale stare auto już sprzedałem i czeka mnie chyba zima na sankach .
Tak, mam potwierdzenie z ASO (VW Porsche Połczyńska), że pomimo produkcji 2020 wszystkie rabaty będą obowiązywać. To taki mały plus w tej całej sytuacji . Podobno jeszcze walczą aby ten termin zmienić. Do końca tygodnia mają dać znać czy coś się uda przyśpieszyć (w co wątpię).
Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Jeżeli rabaty się utrzymają, to źle nie jest, bo auta będziecie mieli rocznikowo młodsze za cenę z wyprzedaży starego rocznika. Lepiej poczekać dwa-trzy tygodnie dłużej i zyskać na wartości później przy sprzedaży (chyba, że to w leasing z możliwością oddania po czterech latach).
Nie podali niestety. Wiem, tylko że z jakiś powodów niektóre zlecenia wypuszczone później mają wcześniejszy termin realizacji (stąd też próby po stronie ASO aby ten termin zmienić). Temat rekompensaty nie został jeszcze poruszony ale na pewno zostanie .markus pisze: ↑03.12.2019, 07:09Bercikson a podali w VW Porsche Połczyńska jakiś powód tego przesunięcia? I co dorzuca w ramach rekompensaty?bercikson pisze: ↑02.12.2019, 22:50Niby tak ale stare auto już sprzedałem i czeka mnie chyba zima na sankach .
Tak, mam potwierdzenie z ASO (VW Porsche Połczyńska), że pomimo produkcji 2020 wszystkie rabaty będą obowiązywać. To taki mały plus w tej całej sytuacji . Podobno jeszcze walczą aby ten termin zmienić. Do końca tygodnia mają dać znać czy coś się uda przyśpieszyć (w co wątpię).
Zgadza się, dlatego napisałem że w tej sytuacji jest to jakiś bonus .mmmjanas pisze: ↑03.12.2019, 09:26Jeżeli rabaty się utrzymają, to źle nie jest, bo auta będziecie mieli rocznikowo młodsze za cenę z wyprzedaży starego rocznika. Lepiej poczekać dwa-trzy tygodnie dłużej i zyskać na wartości później przy sprzedaży (chyba, że to w leasing z możliwością oddania po czterech latach).
2.0 TSI 190hp R-Line
Tutaj reakcja VW na rekompensate:
https://www.youtube.com/watch?v=DmWHoVjsBjs
PS. Twoją jedyną rekompensatą jest dłuższe prawo do rezygnacji, dużo osób na forum czekało po 8-9 czy 10 miesięcy więc 2-tygodniowe przesunięcie nie robi na nikim wrażenia.
Ostatnio zmieniony 03.12.2019, 10:19 przez alcalu, łącznie zmieniany 2 razy.
Mi jakoś wychodzi przesunięcie 5 tygodni. Temat zawsze można podjąć, najwyżej nic z niego nie wyjdzie. Tak jak pisał wyżej kolega - bonus i tak będzie bo dostaniemy auto z 2020 roku z rabatami wyprzedaży rocznika.alcalu pisze: ↑03.12.2019, 10:12Tutaj reakcja VW na rekompensate:
https://www.youtube.com/watch?v=DmWHoVjsBjs
PS. Twoją jedyną rekompensatą jest dłuższe prawo do rezygnacji, dużo osób na forum czekało po 8-9 czy 10 miesięcy więc 2-tygodniowe przesunięcie nie robi na nikim wrażenia.
2.0 TSI 190hp R-Line
A masz na zamówieniu kluczowy zapis, że cena nie ulegnie zmianie?
Jak pewnie sam wiesz na zamówieniu nie ma takich zapisów
Mam na mailu z ASO.
Czuję tu jakąś lekką zazdrość Więcej optymizmu
Pzdr!
2.0 TSI 190hp R-Line
Więcej pragmatyzmu, to skończysz posądzać kogoś o zazdrość - bo ja akurat załapałem się na dodatkowe 20000pln rabatu, które nie obowiązywało w dniu mojego zamówienia.
Wszystko zależy od ASO i konkretnego handlowca - były przypadki osób potraktowanych zarówno fair jak i nie fair przy okazji przeliczania ceny, która to następuje w okolicy odbioru auta i tyle. Sam przeżyjesz to zrozumiesz i się nauczysz
Rozumiem. Dam znać, jak to się zakończyło - czy zostałem z nowym autem i rabatami czy bez.alcalu pisze: ↑03.12.2019, 10:36Więcej pragmatyzmu, to skończysz posądzać kogoś o zazdrość - bo ja akurat załapałem się na dodatkowe 20000pln rabatu, które nie obowiązywało w dniu mojego zamówienia.
Wszystko zależy od ASO i konkretnego handlowca - były przypadki osób potraktowanych zarówno fair jak i nie fair przy okazji przeliczania ceny, która to następuje w okolicy odbioru auta i tyle. Sam przeżyjesz to zrozumiesz i się nauczysz
2.0 TSI 190hp R-Line
190 KM benzyna
zamówienie 13 października,
produkcja w pierwszych dniach listopada
dzisiaj odebrany
zamówienie 13 października,
produkcja w pierwszych dniach listopada
dzisiaj odebrany