Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Kolego MarcinJ współczuję sytuacji, ale inni mają rację że trzeba już być bardziej upierdliwym I wydzwaniać. Może z kimś wyżej trzeba porozmawiać? Dziwna sytuacja.
Ja swojego dziś odebrałem i mogę tylko pochwalić dealera. Bardzo dobry kontakt, rzeczowy facet bez sciemniania, wszystko jak należy.
Przy okazji wrzucę fotki, bo dziś jak odebrałem to już ciemno było, a jutro jadę akurat w trasę.
Ja swojego dziś odebrałem i mogę tylko pochwalić dealera. Bardzo dobry kontakt, rzeczowy facet bez sciemniania, wszystko jak należy.
Przy okazji wrzucę fotki, bo dziś jak odebrałem to już ciemno było, a jutro jadę akurat w trasę.
Nie powiem, żebym się czuł jak Thomas Anderson. Bardzo mnie to zaczyna irytować, bo już jedna trasa 10 listopada mi przepadła (samochód miał być), kolejna 1 grudnia też coś czuję, że przepadnie (zostały 2 tygodnie i nie wierzę w cuda) więc na kolejną 23 grudnia bym jednak przytulił nowe auto, bo jestem bez swojego samochodu od końca czerwca. Z jednym autem w rodzinie 2+1 jest kicha.
W każdym razie dzięki Maciej za odpowiedź. O ile to dokumenty, system itp. to spoko. Jeśli będzie to jakaś poważna szkoda blacharska, to auta nie odbieram.
W każdym razie dzięki Maciej za odpowiedź. O ile to dokumenty, system itp. to spoko. Jeśli będzie to jakaś poważna szkoda blacharska, to auta nie odbieram.
Diler ma ultimatum i 2 tygodnie czasu na sprowadzenie auta do siebie. Jeśli samochód się nie pojawi, rezygnuję o czym już zostali poinformowani.
- guttentager
- Member
No i dobrze zrobiłeś.
Z tego co pamiętam, w umowie też wpisany masz 30.11..
Gdy ja niecierpliwie czekałem to w jednej z rozmów sprzedawca mi z nią wyskoczył.
Nawet jeśli są sygnały od sprzedawcy (za to nie można go winić) że samochód będzie wcześniej bo zakończona produkcja itp. to wiążąca jest własnie data w umowie. Ciekawe co z Twoją maszyną....
Na pocieszenie powiem Ci Marcin, że to oczekiwanie podniesie "rajc" gdy w końcu samochód odbierzesz...
Z tego co pamiętam, w umowie też wpisany masz 30.11..
Gdy ja niecierpliwie czekałem to w jednej z rozmów sprzedawca mi z nią wyskoczył.
Nawet jeśli są sygnały od sprzedawcy (za to nie można go winić) że samochód będzie wcześniej bo zakończona produkcja itp. to wiążąca jest własnie data w umowie. Ciekawe co z Twoją maszyną....
Na pocieszenie powiem Ci Marcin, że to oczekiwanie podniesie "rajc" gdy w końcu samochód odbierzesz...
A sytuacja w drugą stronę? Tzn dajmy na to że odbiór jest na umowie 30.11, samochód pojawia się 05.11. Czy można odebrać samochód w terminie z umowy, musieli by go przetrzymać? Mam kawałek do dealera a z urlopem nie mam różowo, stąd pytanie
Zobacz w zamówieniu. Jeżeli się nie mylę to każdy Dealer ma trochę inne zapisy. U nas masz teoretycznie zapis mówiący, że masz 7 dni na wpłatę reszty kwoty i 14 dni na odebranie, ale często się zdarza, że Klient nie daje rady i się przekłada. Jak będzie to w jednym miesiącu to nie powinni robić problemu.
Info z dzisiaj, że auto jedzie i odbiór w przyszłym tygodniu. Jak zobaczę zdjęcie, to uwierzę Tak czy siak pozostaje pytanie czy auto jest w 100% bezwypadkowe. Jeśli szkoda była przyczyną opóźnienia, to nie odbieram.
Poproś o zdjęcia auta od razu gdy dotrze do dilera
U dilera by naprawiali? Raczej u siebie na miejscu...Diler też zamówił auto nowe, więc VW powinien naprawić, ale z resztą nie ma co zakładać, że był uszkodzony
Ale zdjęcia może poprosić Poza tym, nie wiem jak Wy, ale ja zawsze od dilerów dostawałem zdjęcie auta zaraz po przyjeździe od importera (Skoda, Nissan, VW), mimo że o nie wcale nie prosiłem.