Nie wiem czy to potwierdzenie, ale po prostu rzuciło mi się w oczy, że ODBEleven w module 5F pokazuje dostępną w ich bazie nowszą wersje oprogramowania więc gdzieś się może już pojawiło 0156.
Discovery Media Pro 2020
Re: Discovery Media Pro 2020
TSI190 MY2020
-
- Junior Member
Ja mam 0156
A jednak kojarzysz czy po jakimś przeglądzie czy samo się ściągnęło ? jest cokolwiek lepiej czy nadal tak się muli na starcie ?
TSI190 MY2020
-
- Junior Member
Samo bo do serwisu na aktualizację OCU zawitałem dzisiaj (nie było komunikacji z we connect - któryś wątek na forum) a wersje 0156 miałem już wcześniej. Ale i tak muli przy starcie czasami masakra
Witam,
mam taki problem z Discovery Media Pro 2020 oraz Android Auto.
Z racji że mamy tylko USB-C podłączam telefon za pomocą przejściówki ( Samsung S7 Egde) wyłapuje że jest Mirror Link i tak naprawdę tyle.
W telefonie nie mam żadnej informacji o połączeniu, Android Auto też nie znajduje pojazdu oraz finalnie Arteon nie może się połączyć.
Czy ktoś ma na to może jakieś rozwiązanie, czy jedyną opcja na chwilę obecną to:
a) kupić iphona
b) czekać na aktualizację
Z racji że mamy tylko USB-C podłączam telefon za pomocą przejściówki ( Samsung S7 Egde) wyłapuje że jest Mirror Link i tak naprawdę tyle.
W telefonie nie mam żadnej informacji o połączeniu, Android Auto też nie znajduje pojazdu oraz finalnie Arteon nie może się połączyć.
Czy ktoś ma na to może jakieś rozwiązanie, czy jedyną opcja na chwilę obecną to:
a) kupić iphona
WitamDondon pisze: ↑04.02.2020, 12:56Witam,
a) kupić iphona
Z tego co wiem Samsung nie bardzo działa z mirrorlink - mnie się udało na Sony Z5, ale to pewnie już pisane było na wielu forach, że działa najlepiej.
A druga sprawa spróbować ewentualnie jakiś dobry kabel usb-c zakupić, przejściówka może być też problemem.
Natomiast iphone najwygodniej bo carplay działa bez zarzutu bezprzewodowo za każdym razem po wejściu do auta, ma jednak wadę brak mirroru i brak siri PL
TSI190 MY2020
ja połączyłem Galaxy S9 stosując się do instrukcji z tego filmiku : https://youtu.be/gpXHBZr6MeI
Jedyna różnica to taka, że w Arteonie nie będzie działać bezprzewodowo (niestety).
Używam zwykłego kabla USB <-> microUSB z przejściówkami po obu stronach (były w komplecie z telefonem).
Działa idealnie. Android Auto uruchamia się automatycznie po uruchomieniu samochodu.
Jedyna różnica to taka, że w Arteonie nie będzie działać bezprzewodowo (niestety).
Używam zwykłego kabla USB <-> microUSB z przejściówkami po obu stronach (były w komplecie z telefonem).
Działa idealnie. Android Auto uruchamia się automatycznie po uruchomieniu samochodu.
- Osfald
- Senior Member
Przez USB-C Note8 i S8 od Samsunga śmigają zarówno na Android Auto, jak i na MirrorLink-u
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
U mnie wygląda to tak:
Aczkolwiek nie korzystam z przejściówki 1:1 tylko z:
i do tego podłączam przez USB tel
może w tym pies pogrzebany
Aczkolwiek nie korzystam z przejściówki 1:1 tylko z:
i do tego podłączam przez USB tel
może w tym pies pogrzebany
W tym.
Jak próbowałem przez taki hub, też nie działało.
Jak próbowałem przez taki hub, też nie działało.