GAP czy RTI
Re: GAP czy RTI
W razie w zarzadaja faktury zakupu i wyplaca kwote z faktuty. Ubezpieczalni nie nacisgniecie tak latwo, ubezpieczyc mozesz nawet na milion, skladke zainkasuja ale kak przyjdzie co do czego wyplaca realna wartosc
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
nie wypłaca realnej wartości jesli w ubezpieczeniu masz klauzule “stala suma ubezpieczenia!"
oznacza to że jesli np w pierwszym roku ukradna Ci auto Towarzystwo wyplaca sumę ubezpieczenia z dnia zawarcia polisy, tlumaczylem to w poprzednich postach.
Przy czym żaden ubezpieczyciel nie zgodzi się na stałą sumę ubezpieczenia wyższą niż kwota na fakturze, a o tym była rozmowa.
no właśnie o tym była mowa , ubezpieczający czyli właściciel auta wskazuje sumę ubezpieczenia ubezpieczycielowi a ten wpisuje sumę ubezpieczenia na polisie ( może założyć że jest to wycena eurotax lub faktura)
ubezpieczyciel cyli towarzystwo ubezpieczeniowe nie może narzucić klientowi kwoty z faktury!
- Blazio1946
- Posting Freak
Widzę, że naprawdę w to wierzysz... W takim razie ubezpiecz sobie na 200 albo 300 tyś skoro to ty wzkazujesz ubezpieczycielowi sumę ubezpieczenia , zapłać składkę za taką sumę "gwarantowaną", stałą sumę ubezpieczenia a jak zglosisz się do likwidatora szkody to się przekanasz jak to jest w praktyce.
Jak chcesz mieć ubezpieczenie zewnetrzne to na formularzu weryfikacji jest punkt wymagany o stałej sumie ubezpieczenia dla aut nowych w pierwszym roku ubezpieczeniowym, pomimo tego vw doradza gap lub rti bo wiedzą jak to wygląda w praktyce.
Nie mówiąc już spadku wartości w 2 i 3 roku .
Ja kończę tą interesującą rozmowę.
Arteon R-line 190 TSI
wierzenia zostawmy na niedzielęBlazio1946 pisze: ↑18.03.2020, 12:19Widzę, że naprawdę w to wierzysz... W takim razie ubezpiecz sobie na 200 albo 300 tyś skoro to ty wzkazujesz ubezpieczycielowi sumę ubezpieczenia , zapłać składkę za taką sumę "gwarantowaną", stałą sumę ubezpieczenia a jak zglosisz się do likwidatora szkody to się przekanasz jak to jest w praktyce.
Jak chcesz mieć ubezpieczenie zewnetrzne to na formularzu weryfikacji jest punkt wymagany o stałej sumie ubezpieczenia dla aut nowych w pierwszym roku ubezpieczeniowym, pomimo tego vw doradza gap lub rti bo wiedzą jak to wygląda w praktyce.
Nie mówiąc już spadku wartości w 2 i 3 roku .
Ja kończę tą interesującą rozmowę.
ja wiem jak jest w praktyce , a w praktyce nie można podać sumy ubezpieczenia większej niż cena np wg eurotax.
na formularzu weryfikacyjnym co roku wskazujesz wartość auta wg eurotax bo masz takie prawo
i nawet jeśli wartość auta spadnie w 2 i 3 roku, wpisujesz wartość wg eurotax a leasing i tak wymusi opcję
ubezpieczania stałej sumy żeby mieć gwarancję w razie wyceny w razie szkody
poczytaj dokładnie OWU różnych T.U. oraz zapisy w umowach leasingowych
i tak jak mówiłem wierzenia zostaw na niedzielę a skup się na faktach!
Czy ktoś z Was zawierał ubezpieczenie straty finansowej/GAP poza VW Bank, czyli kupił coś innego niż RTI? Takie ubezpieczenia wychodzą taniej, nie są wliczone w raty i niepotrzebnie powiększone o VAT. Natomiast w przypadku zgłoszenia szkody trzeba przedstawić też stos dokumentów w tym także fakturę zakupu - pytanie czy VW Bank mi je udostępni czy powie "nie, bo trzeba było brać u nas RTI za ponad 7k"
Mi sprzedano w salonie polisę pt. Autoprotect GAP CAR 60 za 1700pln na trzy lata do kwoty samochodu 167 tys. Przy czym ja kupowałem na kredyt 50/50 jako osoba prywatna (jeśli to ma znaczenie).
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)