Spalanie
Re: Spalanie
Wczoraj zrobiłem trasę 200 km autostradą, mały ruch, ACC na 140 km/h I spalanie wyszło 7,9 l.
Ja jezdzilem w piatek po Warszawie i 140 km trasa, w miescie 10/11 bez korkow, a w trasie 8,5 ok.
Troche sporo ale samochod mial 1500 km wiec powinno troche spasc za jakis czas.
Troche sporo ale samochod mial 1500 km wiec powinno troche spasc za jakis czas.
Dzis 4,0*C 77km w 56min 10% po miescie, reszta A4, bez gwaltownego przyspieszania, predkosc do 150km/h przewaznie 120km/h na tempomacie spalanie 6.7l/km Przebieg 580km
@Piotr - bardzo mało spalił, ja przy 120 km/h nie sprawdzałem
A może jak już tak mało palicie to ktoś by zrobił odskocznie i strzelił filmik przyspieszenia 100-200 lub chociaż czas pomierzył i podał ile pali chwilowo przy tej prędkości
Albo dajcie Zacharowi do testów
Wyniki, którymi dotychczas mogę się podzielić: Zakopane-dom (150km) średnia 8,1, dojazdy dom-praca-dom przez A4 (częściowo w korkach na katowickim odcinku) z ACC na 145km/h średnia około 9,1-9,5. Obecny przebieg to 600km.
Mały update - dziś rekord. 6,8 w Bieszczadach, średnia 60km/h na 140km.
i jak panowie z waszym spalaniem ? zastanawiam sie czy nie dopłacic do tdi tych 18tys robie około 15-20tys rocznie wiec troche jest , dylemat mam :/ doradzcie jak sie spisuja wasze tsi i tdi wersje 190 bez 4 motion ze spalaniem . z gory dzieki
IMHO taki przebieg to jest wynik na dość niskim poziomie, zwłaszcza przy tej klasy samochodzie. Do tego stopnia, że ciężko go będzie sprzedać nie będąc posądzanym o kręcenie licznika
Jakie te spalania by nie były to przy tak małych przebiegach policz sobie ile musiałbyś jeździć lat, żeby te 18 tys Ci się zwróciło przy obecnej różnicy w cenie benzyny i diesela.
Jakie te spalania by nie były to przy tak małych przebiegach policz sobie ile musiałbyś jeździć lat, żeby te 18 tys Ci się zwróciło przy obecnej różnicy w cenie benzyny i diesela.