Volkswagen Arteon - Wasze opinie
Re: Volkswagen Arteon - Wasze opinie
Może uwalić kogoś bo ... ?
No nie wiem. Ja pamiętam test w TG jak Clarkson jeździł Golfem GTI z xds i był zachwycony.
Czy możecie się podzielić Waszymi spostrzeżeniami odnośnie szyb bezramkowych, zwłaszcza teraz jak już mamy pierwszy śnieg i mrozy. Czy są z tym jakieś problemy ?
Jak na razie zero problemów, uszczelki na wszelki wypadek przesmarowałem preparatem zabezpieczającym przed przymarzaniem.
Umówiłem się już na serwis w przyszłym tygodniu. Do zrobienia: i) zbieżność kół ii) brzęczenie w lewym słupku A (bardzo irytujące) iii) listwa chromowana w jednym miejscu iv) jeśli przejdzie, to spasowanie skóry na obu podłokietnikach.
Po przejechaniu paru tysięcy, kilka moich uwag na minus:
- głos nawigacji jest okropny, syntezowany, brzmi jakby się babce ze stresu trząsł głos
- brak wbudowanego Spotify w DP (wiem, że można w appconnect, ale nie przepadam za tym)
- pokrycie map gorsze niż w Google Maps
- małe możliwości konfiguracji AID
- rozmiar schowka na telefon jest śmieszny
Na plus:
- integracja Car-Net z kalendarzem w telefonie, dla osób, które korzystają z kalendarza i mają wpisane adresy spotkań, które można jednym kliknięciem wysłać do navi w aucie to super sprawa
- nie mam żadnych świstów przy słupkach A ani B ani C nawet przy bocznym wietrze
- głos nawigacji jest okropny, syntezowany, brzmi jakby się babce ze stresu trząsł głos
- brak wbudowanego Spotify w DP (wiem, że można w appconnect, ale nie przepadam za tym)
- pokrycie map gorsze niż w Google Maps
- małe możliwości konfiguracji AID
- rozmiar schowka na telefon jest śmieszny
Na plus:
- integracja Car-Net z kalendarzem w telefonie, dla osób, które korzystają z kalendarza i mają wpisane adresy spotkań, które można jednym kliknięciem wysłać do navi w aucie to super sprawa
- nie mam żadnych świstów przy słupkach A ani B ani C nawet przy bocznym wietrze
Info poserwisowe - listwę ładnie mi ustawili, jest idealnie. Z geometrii nici, bo nie było jak ściągnąć "ustawień" z Poznania i mam się umówić ponownie, podłokietnik również wtedy będzie reklamowany. Brzęczenie w słupku A ustało kilka dni temu i nie było już czego weryfikować.
Aha i jest akcja serwisowa na Car-Net, bo niby niektórzy mieli jakieś problemy z działaniem i jakiś update zrobili.
Aha i jest akcja serwisowa na Car-Net, bo niby niektórzy mieli jakieś problemy z działaniem i jakiś update zrobili.
Jestem już umówiony odnośnie akcji ale z tego co zrozumiałem chodziło o emergency assist (rozmowę prowadziłem w biegu dlatego słyszałem piąte przez dziesiąte ) ale chodzi o oprogramowanie więc może to to.
Przy jakiej predkosci zaczynacie slyszec swist przy slupku B i czy to dotyczy kazdego auta czy tylko wybranych ezemplarzy? U mnie przy 150 km/h jest juz mocno odczuwalny swist oprocz szumu powietrza i zastanawiam sie czy to jest akcja dla serwisu czy tez "ten typ" tak ma?
U mnie jest miedzy 135-140 potem znika. Slyszalne jak wieje boczny wiatr od lewej, wiatr od prawej albo bez wiatru cisza...ogladnalem wszystkie szczeliny, czesc na probe nawet zakleilem i bez efektu na razie. Boczny wiatr musi zaklocac gdzies przeplyw powierza...
Trzeba zapytac w serwisie bo juz od kilku osob slysze o tym objawie ale patrzac z perspektywy na akcje serwisowe z passata B8 to moze za rok albo dwa vw cos wymysli jezeli nie uzna ze ten typ tak ma...w B8 tez byl taki swist ale go zlokalizowalem, tu jest szyba bez ramki i tu inaczej to wyglada. Jakbys cos sie dowiedzial z serwisu to daj znac
Trzeba zapytac w serwisie bo juz od kilku osob slysze o tym objawie ale patrzac z perspektywy na akcje serwisowe z passata B8 to moze za rok albo dwa vw cos wymysli jezeli nie uzna ze ten typ tak ma...w B8 tez byl taki swist ale go zlokalizowalem, tu jest szyba bez ramki i tu inaczej to wyglada. Jakbys cos sie dowiedzial z serwisu to daj znac