Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Wreszcie się doczekałeś
- Blazio1946
- Posting Freak
Mój jest już w Poznaniu, wyprodukował się 22.11
Mam nadzieję na odbiór w I tygodniu grudnia.
Mam nadzieję na odbiór w I tygodniu grudnia.
Będzie wysyp tego modelu na drogach przy okazji - w końcu zobaczyłem na ulicy innego Arteona, eh... to południe Polski...
Mój dealer twierdzi że Arteony będą widoczne na drogach najwcześniej za 1,5 roku, jak się ich znacznie więcej sprzeda bo na razie jest średnio
Dokładnie min 1 rok jak się zaczną pojawiać i to na pewno nie w takich ilościach jak passat. Na razie widziałem na drodze 3 szt.
- guttentager
- Member
Mimo, że z czasem ludzie przekonują się do pewnego samochodu (wiele jeszcze w ogóle nie wie o istnieniu arteona) i sprzedaż na pewno wzrośnie, to pozostanie samochodem niszowym.
Niestety cepik nie daje informacji jakie ściągnąłem z niemieckiego urzędu.
W październiku zarejestrowano w Niemczech 473 Arteony. Od początku roku - 2786szt.
Warto dopowiedzieć, że grono tych rejestracji to sama flota VW, samochody testowe, demo-cary i rejestracje dla przekłamania systemu (wskaźniki sprzedaży).
Niestety cepik nie daje informacji jakie ściągnąłem z niemieckiego urzędu.
W październiku zarejestrowano w Niemczech 473 Arteony. Od początku roku - 2786szt.
Warto dopowiedzieć, że grono tych rejestracji to sama flota VW, samochody testowe, demo-cary i rejestracje dla przekłamania systemu (wskaźniki sprzedaży).
U mnie walka z czasem, dziś leasing płaci, jutro odbiór dokumentów i rejestracja auta w Tychach, jutro ubezpieczenie i w piątek wyjazd... a tu jeszcze pogoda się pięknie zepsuła
Jeżeli ma dział samochodów używanych to powinien mieć miernik.
Jak listwy ochronne są akcesoryjne to oczywiście montuje je serwis, ale odpowiada sprzedawca - przecież on Ci wydaje samochód, a nie serwis. Chyba, że listwy są osobno dokupione i zlecone przez ciebie do montażu przez serwis.guttentager pisze: ↑28.11.2017, 09:00Tu jeszcze mały komentarz do słów Macieja z VW na temat sprzedawcy - "partnera".
Gdy mojemu podczas odbioru zwróciłem uwagi na niespasowane listwy chromowe, odbił piłkę, że za to odpowiada już dział serwisowy.
Auto zarejestrowane, blachy są, jutro odbiór
- guttentager
- Member
Gratki. Na którą jesteś umówiony?
Moja szyba też dotarła. Jak potwierdzą dostępność zastępczego to z rana jadę na wymianę, więc może się zobaczymy.
Przy okazji zrobiłem całą liste do reklamacji
Moja szyba też dotarła. Jak potwierdzą dostępność zastępczego to z rana jadę na wymianę, więc może się zobaczymy.
Przy okazji zrobiłem całą liste do reklamacji