Discovery Media Pro
Re: Discovery Media Pro
Wyświetla się ekran z informacją o aktualizacji i dwie opcje: anuluj i aktualizuj. Ręcznie nic nie aktualizowałem. Ale w przycisk Aktualizuj można kliknąć tylko na postoju, podczas jazdy pokazuje się ekran, że opcja jest niedostępna. Natomiast "kliknięta" aktualizacja na postoju pobiera się i instaluje nawet w tle podczas jazdy. I faktycznie poprawia się logika działania systemu.
No to do wersji przed MY2020 nic nie przychodzi (a idealnie nie jest).ŁukaszBP pisze: ↑06.11.2019, 11:15Wyświetla się ekran z informacją o aktualizacji i dwie opcje: anuluj i aktualizuj. Ręcznie nic nie aktualizowałem. Ale w przycisk Aktualizuj można kliknąć tylko na postoju, podczas jazdy pokazuje się ekran, że opcja jest niedostępna. Natomiast "kliknięta" aktualizacja na postoju pobiera się i instaluje nawet w tle podczas jazdy. I faktycznie poprawia się logika działania systemu.
MY2020 nie ma tragedii - zabrali SD i dvd i dysk ssd w nawigacji do przechowywania plikow avi/mp3 :-(
ale jest
- e-sim (3lata) natywny tidal,apple music (6miesiecy free) radia internetowe i dab+ - szkoda że brak spotify natywnego
- apple carplay bezprzewodowe działa całkiem dobrze (lekkie przycinki muzyki) ale pod warunkiem że połączymy go tylko jako carplay a nie jako głośnomówiący/a2dp
- aktualizacja map i systemu działa przez e-sim wbudowane nie jest konieczne połączenie auta z netem w telefonie czy wifi routera
natomiast od 2tyg po odbiorze i niby wszystkich updateach nadal zaraz po odpaleniu muli się ten system i przycina przy zmianie ekranów :-( oby jeszcze to poprawili niedługo
ale jest
- e-sim (3lata) natywny tidal,apple music (6miesiecy free) radia internetowe i dab+ - szkoda że brak spotify natywnego
- apple carplay bezprzewodowe działa całkiem dobrze (lekkie przycinki muzyki) ale pod warunkiem że połączymy go tylko jako carplay a nie jako głośnomówiący/a2dp
- aktualizacja map i systemu działa przez e-sim wbudowane nie jest konieczne połączenie auta z netem w telefonie czy wifi routera
natomiast od 2tyg po odbiorze i niby wszystkich updateach nadal zaraz po odpaleniu muli się ten system i przycina przy zmianie ekranów :-( oby jeszcze to poprawili niedługo
TSI190 MY2020
Natywny Tidal fajnie działa ale radio Internetowe? Jakoś nie zauważyłem w którym miejscu można się na nie przełączyć..
Radio internetowe jest w funkcjach radia. Ja mam właśnie z nim problem. Mam ciągle komunikat „pobieram”. Ktoś może miał coś podobnego i znalazł rozwiązanie?
Na radio internetowe możesz się przełączyć, jak klikniesz w Media i po lewej na dole w Źródło. Ale nie błądź tam, szkoda palca bo radio internetowe jak nie działało 2 tygodnie temu, tak do dziś (i 7 aktualizacjach) nadal jest martwe. "Pobiera" tylko, jak u @Tigerpit i pobrać nie może. Sprawdzałem działanie radia internetowego u kolegi w nowym Volvo XC90 i taka funkcja działa zaje**ście, wyszukuje w mig, pokazuje logosy stacji itp.
U mnie standardowo kreska ba wyswietlaczu...wyswietlacz do wymiany....podobno plaga w passatach i arteonach
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Ja używam CarPlay pół roku i bardzo chwalę. Na początku miał problemy z łączeniem kilka razy dziennie po odpaleniu samochodu. Teraz raz na tydzień może dwa. Jedyny minus to słaba jakość muzyki. Jak słuchamy przez CarPlay powyżej 60% są zniekształcenia. Zmieniamy na Bluetooth i przy 60% to już głowa boli i jakość bez porównania lepsza.
Brakuje mi do szczęścia tylko Google Maps na zegarach, ale to na dzień dzisiejszy pewnie nierealne.
Brakuje mi do szczęścia tylko Google Maps na zegarach, ale to na dzień dzisiejszy pewnie nierealne.
Też uważam, że DP dostaje nowe życie dzięki carplay zwłaszcza, że bezprzewodowo łączy telefon po odpaleniu. Natomiast jest nadal lekkie przycinanie muzyki lub ogólnie chyba internetu - po kabelku to nie występuje. Testuje Youtube music, ale jednak Spotify brzmi lepiej. Mapy działają dobrze czy to google czy tomtom (+fotoradary) lub applemaps. Jeszcze jak ruszy siri polskie to byłby komplet. Nawet ostatnio zauważyłem, że pojawia się ikona od aplikacji HomeKit (chyba niedawny update IOS) np. do otwierania garażu jak się jest blisko domu :-)kp43h8 pisze: ↑23.06.2020, 18:55Ja używam CarPlay pół roku i bardzo chwalę. Na początku miał problemy z łączeniem kilka razy dziennie po odpaleniu samochodu. Teraz raz na tydzień może dwa. Jedyny minus to słaba jakość muzyki. Jak słuchamy przez CarPlay powyżej 60% są zniekształcenia. Zmieniamy na Bluetooth i przy 60% to już głowa boli i jakość bez porównania lepsza.
TSI190 MY2020
Jeden z powodów dlaczego nie wrócę już do Androida to właśnie CarPlay.arteonR pisze: ↑23.06.2020, 19:08Też uważam, że DP dostaje nowe życie dzięki carplay zwłaszcza, że bezprzewodowo łączy telefon po odpaleniu. Natomiast jest nadal lekkie przycinanie muzyki lub ogólnie chyba internetu - po kabelku to nie występuje. Testuje Youtube music, ale jednak Spotify brzmi lepiej. Mapy działają dobrze czy to google czy tomtom (+fotoradary) lub applemaps. Jeszcze jak ruszy siri polskie to byłby komplet. Nawet ostatnio zauważyłem, że pojawia się ikona od aplikacji HomeKit (chyba niedawny update IOS) np. do otwierania garażu jak się jest blisko domu :-)
Ostatnio resetowałem ustawienia kilka razy jak się męczyłem z aktualizacjami i czasem właśnie po ponownym połączeniu miałem to przerywanie muzyki. Za którymś resetem znikło, resetowałem I ustawienia samochodu i dawałem zapomnij CarPlay na moim iPhone. Po Bluetooth problemu nie było. Spróbuj reset zrobić, może pomoże. Mi dosłownie co kilkadziesiąt sekund zawieszało muzykę na ułamek sekundy. Bez muzyki to nawet do auta nie wsiadam więc szczególnie mnie to bolało ;-). Na angielskich forach jest sporo na temat jakości muzyki przez CarPlay i wiele osób narzeka. Wchodzą tam w jakieś techniczne niuanse, kabel nic w tej materii nie pomaga niestety. Ja pół roku nawet radia nie odpalałem i myślałem, że głośniki w Arteonie to taka tandeta, aż niechcący przestawiłem dźwięk po Bluetooth i się bardzo zdziwiłem .
O tu choćby jeden z tematów:
https://discussions.apple.com/thread/250726386
Może ktoś wpadnie na rozwiązanie problemu. CarPlay działa poprzez wifi, prawda? Skąd więc te problemy z dźwiękiem?