Przesiadka z Mondeo do Arteon
Re: Przesiadka z Mondeo do Arteon
Zarówno ta benzyna jak i ta hybryda to delikatnie mówiąc żart , jedynie co pozostaje to 190 km ecoblue .. bo biturbo wyłącznie wkładają do s-max ... bez powodu nie patrzę na arteona
No ciekawe wrazenia z mondeo, bo ja mam odmienne, wprawdzie tylko z jazd testowych. Jest cichsze w vigale ale bez przesady, prowadzenie zdecydowanie arteon na plus( moze dlatego ze ja mam 4x4). Obicie ekoskora ok, szkoda tylko ze szwy byly krzywe w modelu testowym, wrazenie dramatyczne. Sorry ale uwazam po 3 latach jazdy arteonem ze w zyciu bym go na mondeo nie zamienil....a jezdzilem innymi samochodami na ktore chyba za rok go zamienie...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Mam podobnie... faktycznie jest troche ciszej...kriss555 pisze: ↑30.06.2020, 18:47No ciekawe wrazenia z mondeo, bo ja mam odmienne, wprawdzie tylko z jazd testowych. Jest cichsze w vigale ale bez przesady, prowadzenie zdecydowanie arteon na plus( moze dlatego ze ja mam 4x4). Obicie ekoskora ok, szkoda tylko ze szwy byly krzywe w modelu testowym, wrazenie dramatyczne. Sorry ale uwazam po 3 latach jazdy arteonem ze w zyciu bym go na mondeo nie zamienil....a jezdzilem innymi samochodami na ktore chyba za rok go zamienie...
Prowadzenie to już Arteon nawet przy grubo ponad 200km/h idzie po szynach... mondeo bardziej miękki pływający.
Jakie auta rozważasz za rok.. mi też przyjdzie zamienic na coś innego... face lifting rozczarowujący niestety
Nad bmw 340 albo 550 mysle. Audi wycofalo wszystkie fajne silniki benzynowe a za rs 5 czy rs 6 cena zaczyna byc przegieta
Wsiadz do nowej 3 i Ci przejdzie-srodek z pudelek od jogurtu danone, miejsca zero (i to w kombi). To sie zrobilo takie male jezdzidelko za kosmiczna kase i koniecznoscia dolozenia 2 kartek A4 dodatkow zeby bylo jakos wyposazone.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Dlaczego rozczarowujący? Auto nadal wygląda dobrze, więc zmiany kosmetyczne. Tak samo jak z kolejnymi liftingami Mazdy 6
Odświeżyli trochę środek, może nawet będzie opcja obszycia deski. Mogli jeszcze coś zrobić z tunelem środkowym który jest taki sobie.
Lifting Arteona premium nie uczyni
Ostatnio zmieniony 01.07.2020, 20:16 przez Salvatore, łącznie zmieniany 1 raz.
3 ka rzeczywiscie jest duzo mniejsza od Arteona, ale ja jezdze glownie sam , a z dziecmi i bagazem 2-3 razy w roku tak ze obleci. Cena po doposazeniu rzeczywiscie robi sie niezla ale w bmw daja rabat 15 proc na samochod do zamowienia a 20 na placowy wiec nie jest zle. Co do jakosci to sie nie zgodze, dobrze wyposazona 3ka jest w srodku naprawde spoko i nic nie trzeszczy..potrzebuje kupic cos mocnego, wikszego od a3 czy golfa, wybor jest ograniczony, albo cena z kosmosu. Bmw 550i mozna teraz dorwac za dobra kase bo lifting jest serii 5 ale po miescie pali ponad 20...
Ostatnio zmieniony 01.07.2020, 19:56 przez kriss555, łącznie zmieniany 1 raz.
Kazdy ma swoje zdanie ,ale po kilku latach uzywania BMW zgadzam sie ze BMW zaczyna sie od serii 5 (i tez nie golasa, 2.0 diesel) w gore
Co do 550i pelna zgoda, fajna maszyna ale spalanie w przypadku daily driver jest grube, ale jak to mowia: albo grubo albo wcale
Co do 550i pelna zgoda, fajna maszyna ale spalanie w przypadku daily driver jest grube, ale jak to mowia: albo grubo albo wcale
Ostatnio zmieniony 01.07.2020, 20:00 przez Art e on, łącznie zmieniany 1 raz.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Poprzednia 3 i 4 odpadaly rzeczywiscie, w aktualnej 3 poszli mocno do przodu, i jakosciowo i wielkosciowo
A co do jazdy i prowadzenia to powiem Ci ze nowe 340i naprawde daje rade, prowadzenie i osiagi naprawde robia wrazenie
A co do jazdy i prowadzenia to powiem Ci ze nowe 340i naprawde daje rade, prowadzenie i osiagi naprawde robia wrazenie
Ach wiem o czym mówisz. O takich malutkich świecących ikonkach na powierzchni lustra w lusterkach bocznych. W Arteonie jest wielka lampla z boku lusterek. Z tym, że ja akurat uważam, że tu gdzie chodzi o bezpieczeństwo wcale nie powinno być "ładnie i subtelnie". Raczej chodzi o to byś nigdy nie przeoczył migającej lampki. Dlatego im jest mniej subtelnie i bardziej wali po oczach tym lepiej. Brawo dla volkswagena.