Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
1. Nie występuje
2. Nie ubywa
3. wymieniłem przód na zaciski 4 tłoczkowe a tyłu założyłem tarcze i klocki akcesoryjne i mam spokój z hamulcami
4. skrzypienie słychać tylko przy manewrowaniu. podczas jazdy jest cisza i nic nie dobija
5. To nie głośniki "pierdzą" tylko przewody wewnątrz drzwi. Ja swoje drzwi wyciszyłem matami i pianką i nic w już nie hałasuje (głośniki seryjne)
6. Nie występuje
7. Nie występuje
8. Nie występuje
9. Tak, przy niskich prędkościach włącza się czasem 360st gdy zlokalizuje jakąś przeszkodę w pobliżu. Ale to chyba raczej zaleta niż wada
10. Nie występuje
2. Nie ubywa
3. wymieniłem przód na zaciski 4 tłoczkowe a tyłu założyłem tarcze i klocki akcesoryjne i mam spokój z hamulcami
4. skrzypienie słychać tylko przy manewrowaniu. podczas jazdy jest cisza i nic nie dobija
5. To nie głośniki "pierdzą" tylko przewody wewnątrz drzwi. Ja swoje drzwi wyciszyłem matami i pianką i nic w już nie hałasuje (głośniki seryjne)
6. Nie występuje
7. Nie występuje
8. Nie występuje
9. Tak, przy niskich prędkościach włącza się czasem 360st gdy zlokalizuje jakąś przeszkodę w pobliżu. Ale to chyba raczej zaleta niż wada
10. Nie występuje
1. Przeciągania obrotów nie zauważyłem ale zmiana z 2 na 3 to w 90% przypadków szarpnięcie. Wkurza mnie to niemiłosiernie.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
Może komuś się przyda opis usterki jak niżej:
W moim aucie (2.0TSI 272KM) po przejechaniu około 500 km pojawiło się dzwonienie dochodzące z prawej strony kabiny. Brzmiało jakby obluzowały się jakieś cięgna w drzwiach lub coś w środkowym słupku - generalnie ciężko było cokolwiek samemu ustalić - pukanie w tapicerkę czy dociskanie plastików nic nie zmieniało. Objawy były przy odpuszczaniu gazu przy obrotach schodzących z 2900 do 2500 obr./ min, także w czasie postoju przy wrzuconym luzie.
Dzisiaj problem został rozwiązany. Okazało się, że dzwoniły przewody paliwowe, które biegną po prawej stronie podwozia. Serwis wstawił jakieś wkładki dystansowe, objawy ustały.
W moim aucie (2.0TSI 272KM) po przejechaniu około 500 km pojawiło się dzwonienie dochodzące z prawej strony kabiny. Brzmiało jakby obluzowały się jakieś cięgna w drzwiach lub coś w środkowym słupku - generalnie ciężko było cokolwiek samemu ustalić - pukanie w tapicerkę czy dociskanie plastików nic nie zmieniało. Objawy były przy odpuszczaniu gazu przy obrotach schodzących z 2900 do 2500 obr./ min, także w czasie postoju przy wrzuconym luzie.
Dzisiaj problem został rozwiązany. Okazało się, że dzwoniły przewody paliwowe, które biegną po prawej stronie podwozia. Serwis wstawił jakieś wkładki dystansowe, objawy ustały.
Znany oroblem od poczatku Arteona....
I producent nic nie poprawil przez 3 lata...
I producent nic nie poprawil przez 3 lata...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Na ostatnim przeglądzie wymienili mi przewody paliwowe. Nic nie zgłaszałem, akcja serwisowa. Nie wiem czy to ma jakiś związek z usterka wyżej.
RLINE stop hybrid go TDI (190KM )
Nie. Ma to zwiazek ze w pewnej partii przewodow istnialo ryzyko pekniecia przewodow i pozaru
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Witam wczoraj po myciu odeszła folia z progu
Sam naklejałeś? Jak jakiś zakład to wal do nich
To w orginale po roku się odkleja
- Blazio1946
- Posting Freak
Ja mam prawie 3 lata, myje na bezdotykowej myjni i trzyma normalnie.