Dechroming
Dechroming
Przymierzam się do oklejenia chromów swojego auta i chciałbym zapytać szczególnie tych, którzy już to mają za sobą - gdzie robiliście? Interesują mnie lokalizacje w Wielkopolsce, najlepiej sam Poznań.
Dzisiaj byłem w CATRED Car Hero i nieco mnie zbili z tropu mówiąc, że wyfoliowane krawędzie na grillu mogą po dłuższym czasie przebijać chromem od spodu, bo folia może zacząć się w tych miejscach kurczyć. Problem nie dotyczy całej reszty chromów na aucie.
Pytanie do Was - jak długo jeździcie już z foliami? Widać jakieś ubytki, degradację?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i miejscówki do wykonania tego zabiegu.
Dzisiaj byłem w CATRED Car Hero i nieco mnie zbili z tropu mówiąc, że wyfoliowane krawędzie na grillu mogą po dłuższym czasie przebijać chromem od spodu, bo folia może zacząć się w tych miejscach kurczyć. Problem nie dotyczy całej reszty chromów na aucie.
Pytanie do Was - jak długo jeździcie już z foliami? Widać jakieś ubytki, degradację?
Re: Dechroming
Od kwietnia br. mam oklejone chromy folią 3M. Nie zauważyłem żadnych uszkodzeń na dzień dzisiejszy.Mariop18 pisze: ↑21.07.2020, 21:43Przymierzam się do oklejenia chromów swojego auta i chciałbym zapytać szczególnie tych, którzy już to mają za sobą - gdzie robiliście? Interesują mnie lokalizacje w Wielkopolsce, najlepiej sam Poznań.
Z ciekawości ile zaśpiewali za usługę?
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Od pol roku caly grill, wszystkie ramki wokol okien, listwy na dole oraz paski led w lampach i logo vw z radarem (srebrne zostaly tylko obwodki wokol "wydechu") w pelnej czerni od Avery i nic sie nie dzieje.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
- Blazio1946
- Posting Freak
Mam od 1.5 roku, chromy, znaczek, luserka, dach, lampy przód nic się nie dzieje.
Folia Oracal Black a na lampach Stek PPF.
Wygląda bajecznie. Właśnie o takie coś mi chodzi.Blazio1946 pisze: ↑21.07.2020, 22:33Mam od 1.5 roku, chromy, znaczek, luserka, dach, lampy przód nic się nie dzieje.
A kto wykonywał samo oklejanie?
Daj namiary gdzie tak oklejająBlazio1946 pisze: ↑21.07.2020, 22:33Mam od 1.5 roku, chromy, znaczek, luserka, dach, lampy przód nic się nie dzieje.
- Blazio1946
- Posting Freak
http://www.wrap-zone.pl/
Bydgoszcz
Bydgoszcz
Panowie, wszystkie fotki wyglądają super. Auto z takimi zmianami wygląda w mojej opinii znacznie bardziej sportowo. Będę drążył temat. Dzięki