Masz wątpliwości, ASAP jedź dla spokoju do jakiegoś studia detailingu, lakierni - zrobią Ci pomiar sprzętem z protokołem.kakadzamba pisze: ↑21.08.2020, 15:42strony i wychodzi mi, że jest ok, do momentu gdy podchodzę do drzwi które musiały być regulowane - bylo to jedyne miejsce gdzie miernik dawał mi różne pomiary - przeważnie podwójny lakier, często szpachla, a czasem lakier ok - mówię mniej więcej o tym samym miejscu po kilkukrotnym przyłożeniu.
Nie do końca dymi, bo akurat jest to mały fragment, i żona na bank zarysuje nie raz, więc uwierz mi, nie rwę włosów z głowy - bez miernika nic nie widać, więc wizualnie jest ok, i to mi styka. Post napisałem bardziej żeby te osoby bardziej wyczulone, lub te które po 3 latach zdają samochód po prostu dokładnie to sprawdziły. Wcześniej mieliśmy insignie nowa jako samochód służbowy żony, i był lakierowany z 6 razy w 3 lata, więc luz - może kamera cofania nieco pomożewmr pisze: ↑21.08.2020, 16:40Teraz czekam na rady tych wszystkich mądrali od radości odbioru![]()
Nowy posiadaczu ... to co pokazuje miernik
I nie opowiadajcie o kalibrowaniualbo drzwi były malowane lub malowane i szpachlowane albo nie , miernik to nie technologia kosmiczna .. mikrony muszą się zgadzać ... a tak dziwnym trafem akurat te dzwi się źle domykają ...
![]()
To jak to było z tymi morskimi opowieściami![]()
![]()
![]()
... wstyd było kolego wyciągnąć miernik bo wdałeś sobie wmówić te brednie , że nie wypada a teraz czacha dymi![]()
I to jest właśnie morska opowieść - nieznanej jakości sprzęt, sprawdzający bez doświadczenia, pierwszy kontakt do forum a nie do dealera czy profesjonalistów w temacie. Wystarczyło żeby ogłosić jego samochód szpachlowanym.kakadzamba pisze: ↑21.08.2020, 17:34cofania nieco pomożemikrony się może zgadzają, a może nie - mam rozne pomiary, więc może wszystko jest ok, a może nie jest.
Co do studia detslingu to dziś nie ma opcji, bo już opijam autoa jak jttro pójdę, to mnie dealer wyśmieje. Szczerze, nie mam z tym problemu. Post przy przestrodze dla tych co bardziej wrażliwych na tym punkcie.
Spokojnie kakadzamba. Są ludzie, którzy muszą uczyć się na własnych błędach. Czasami nos noszony wyżej czoła nie pozwala właściwie ocenić tego co się widzi.kakadzamba pisze: ↑21.08.2020, 19:30Cieszę się, że masz doktorat z mierzenia lakieru. Sprawdziłem w wielu miejscach, tylko w jednym były różne pomiary powtarzalnie, więc w pozostałych miejscach widzę jestem odpowiednio doświadczony, bo pasuje Ci do twojej wersji, że z fabryki wszystko jest ok? Pokaż mi, gdzie ogłosiłem, że samochód jest szpachlowany? Powiedziałem, że mam podejrzenia, że mógł być. Dla twojej informacji - napisałem do dealera w tej sprawie. Czy to sprawia, że jestem bardziej wiarygodny? Jak mnie wkurza nastawienie, że jak coś jest inaczej, niż JA uważam, to nie może być prawda? Zapewne sam zapierd*** z miernikiem, a teraz snujesz morskie opowieści jak to wyszedłeś w 5 minut.
Czy Ty w życiu miałeś chłopie w ręku miernik , bo średnio rozgarnięty człowiek po przeczytaniu w minutę instrukcji i użyciu przeciętnego urządzenia za 200 pln będzię robił dokładnie takie same pomiary jak "profesjonalista" od raportów DEKRY ... no dobrze niech będzie .. po 3 pomiarach zajarzy , że elementy typu zderzak jest z tworzywaalcalu pisze: ↑21.08.2020, 18:08I to jest właśnie morska opowieść - nieznanej jakości sprzęt, sprawdzający bez doświadczenia, pierwszy kontakt do forum a nie do dealera czy profesjonalistów w temacie. Wystarczyło żeby ogłosić jego samochód szpachlowanym.kakadzamba pisze: ↑21.08.2020, 17:34cofania nieco pomożemikrony się może zgadzają, a może nie - mam rozne pomiary, więc może wszystko jest ok, a może nie jest.
Co do studia detslingu to dziś nie ma opcji, bo już opijam autoa jak jttro pójdę, to mnie dealer wyśmieje. Szczerze, nie mam z tym problemu. Post przy przestrodze dla tych co bardziej wrażliwych na tym punkcie.
Jak to skomentujesz ?miernik dawał mi różne pomiary - przeważnie podwójny lakier, często szpachla, a czasem lakier ok - mówię mniej więcej o tym samym miejscu po kilkukrotnym przyłożeniu
A co człowieku byś myślał, gdy ustawisz prawidłowe ustawienia i w 1 miejscu miernik swiruje? Albo zjeb*f miernik, albo malowane, albo po prostu może, jakimś cudem źle robię? Mimo wszystko z MOJEGO odbioru wynika, że jednak warto posprawdzać różne rzeczy, bo jak malowania i miernika nie jestem pewien, to drzwi były źle wyregulowane, i warto było sprawdzic. Mi trafiły się drzwi, komuś szyby, a komuś lakier. Warto sprawdzać i tyle.wmr pisze: ↑21.08.2020, 21:17Czy Ty w życiu miałeś chłopie w ręku miernik , bo średnio rozgarnięty człowiek po przeczytaniu w minutę instrukcji i użyciu przeciętnego urządzenia za 200 pln będzię robił dokładnie takie same pomiary jak "profesjonalista" od raportów DEKRY ... no dobrze niech będzie .. po 3 pomiarach zajarzy , że elementy typu zderzak jest z tworzywaalcalu pisze: ↑21.08.2020, 18:08I to jest właśnie morska opowieść - nieznanej jakości sprzęt, sprawdzający bez doświadczenia, pierwszy kontakt do forum a nie do dealera czy profesjonalistów w temacie. Wystarczyło żeby ogłosić jego samochód szpachlowanym.kakadzamba pisze: ↑21.08.2020, 17:34cofania nieco pomożemikrony się może zgadzają, a może nie - mam rozne pomiary, więc może wszystko jest ok, a może nie jest.
![]()
![]()
![]()