szuranie
szuranie
Cześć
Od miesiąca jestem posiadaczem Arteona R-Line TSI 190 KM. Przejechane 3500 km.
Zauważyłem dzisiaj, że przy maksymalnym skręcie kierownicy w prawo albo w lewo słychać szuranie. Wcześniej chyba tego nie słyszałem. Czy deszczowa pogoda może być przyczyną? Co to może być? Jadę niedługo na wymianę oleju, zgłosić to w ASO, czy to normalne?
Zauważyłem dzisiaj, że przy maksymalnym skręcie kierownicy w prawo albo w lewo słychać szuranie. Wcześniej chyba tego nie słyszałem. Czy deszczowa pogoda może być przyczyną? Co to może być? Jadę niedługo na wymianę oleju, zgłosić to w ASO, czy to normalne?
Re: szuranie
Nic mi nie szura pomimo dystansu i niższego zawieszenia.Berbelek pisze: ↑22.08.2020, 23:52Cześć
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Dzisiaj sucho i nic nie szura. Podpytam w ASO. Z tego co czytam to pompa wspomagania może tak czasami pracować.
Mam podobny dźwięk od nowości. Jakby trzeszczenie gumy przy dużych skrętach i małej prędkości (manewrowej). Serwis twierdzi że ten typ tak ma i czasem progresywny układ kierowniczy może takie dźwięki generować. Nic z tym nie chcą robić.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
Tez to zauwazylem u siebie, 2 razy slyszalem ten dzwiek, faktycznie ostatnio jak go slyszalem bylo mokro. Tylko na max skreconych kolach. Od ostatniego razu nasluchiwane kilka razy i jest cicho. Przyslucham sie jak bedzie mokro. Auto ma 3 miesiace. Daj znac jak podpytasz w ASO, co oni na to?
U mnie to samo, takie delikatne szmery podczas manewrowania.
U mnie było na początku, po czasie ucichło.
-
- Junior Member
niech spruboja przesmarowac zawiasy klapy maski silnika i zamki w masce i dzwi u mnie dziwne dzwieki byly przy gwaltownym skrecie lub zjezdzie z ronda okazala sie klapa silnika przesmarowali zawiasi i profilaktycznie dzwi tez zawiasy i pomoglo. Twierdzili ze to maski wina. Moje auto nowy vw arteon.