Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
Panowie, co myślicie o klockach Power Stop Z23? I jakie tarcze do tego? Brembo Xtra dadzą radę?
Z23 super klocki ceramiczne, nie pyla i maja wysoki wskaznik tarcia, sa na amazone najtaniej.
Ja mam zestaw Brembo Xtra klocki + tarcze ( przód + tył) na razie na dotarciu robię jak zalecają chłopaki z Bestdrive czyli pierwsze 500-600 km bez ostrego hamowania na razie ok
@Gszegosz jaka cena całości części?
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
dzisiaj 4 raz wymieniają mi tylne hamulce... komplet tarcze i klocki
przebieg 55 tys
Arteon 2,0 Tsi 190 KM
przebieg 55 tys
Arteon 2,0 Tsi 190 KM
masakra ... mondeo vignale mk5 49 tyś wszystko fabryczne (1,7 tony na homologowanej wadze )
Ja właśnie jestem na etapie szukania jakiegoś zestawu
Narazie zastanawiam się nad kitem brembo lub całkowitym ""swapem" zestawu z porsche panamera lub audi RS
Narazie zastanawiam się nad kitem brembo lub całkowitym ""swapem" zestawu z porsche panamera lub audi RS
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Byc moze bedzie cos pasowalo z Panamery (z Macana nie pasuja a szkoda bo gotowy set z Aso na przod [bez tarcz] jest do wziecia za 3,7 tys pln-Motorpol z Wroclawia). W przypadku setu z RS jest ponoc problem z obroceniem zacisku i zaburzeniem pracy tloczkow (po odwroceniu pierwsze lapia najwieksze a ostatnie najmniejsze-w RS jest odwrotnie i logicznie-pierwsze lapia najmniejsze, pozniej wieksze co umozliwia stoponiowanie sily hamowania). Najwieksza kopalnia wiedzy w tym temacie jest forum superb 3.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce