Tak. Oraz w którymś z salonów w Krakowie.johnyPL pisze: ↑06.10.2019, 12:59U Pani Aleksandry?[email protected] pisze: ↑06.10.2019, 10:51Ja dostałem propozycję 3%. Ale narazie to była luźna rozmowa.
Ale propozycja z dwóch salonów
Ubezpieczenie
-
- Member
Re: Ubezpieczenie
Jakby co to zapraszam do mnie po ubezpieczenie
Czy z osób ,które wyrażały chęć przedstawienia oferty, są nadal chętnie do pomocy?
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Podłączam się do powyższego pytania
- Osfald
- Senior Member
Obecnie wybraliśmy pakiet z VW. Przy wycenie samochodu na 145tyś ubezpieczenie zamknęło się w 4tyś zł (WARTA). Konkurencyjne cenowo (około 3500zł) oferty z reguły mają wycenę około 20tyś niższą. Biorąc pod uwagę 300netto opłaty za rozpatrzenie oferty kompletnie nie opłacało się szukać poza VW.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Cześć Koledzy, przepraszam za chwilową nieaktywność , w razie czego piszcie maila , przeliczę składki, [email protected]
Pozdrowienia Krzysztof
Pozdrowienia Krzysztof
A mi VW policzył 5170 za 128 000 wartość samochodu...Osfald pisze: ↑16.09.2020, 13:21Obecnie wybraliśmy pakiet z VW. Przy wycenie samochodu na 145tyś ubezpieczenie zamknęło się w 4tyś zł (WARTA). Konkurencyjne cenowo (około 3500zł) oferty z reguły mają wycenę około 20tyś niższą. Biorąc pod uwagę 300netto opłaty za rozpatrzenie oferty kompletnie nie opłacało się szukać poza VW.
To jakaś kpina...
Pytanie czy masz w zakresie ubezpieczenia stałą wartość. Bo jeśli nie masz to wysoka wycena jest nic nie warta - wycena przy szkodzie będzie zupełnie innaOsfald pisze: ↑16.09.2020, 13:21Obecnie wybraliśmy pakiet z VW. Przy wycenie samochodu na 145tyś ubezpieczenie zamknęło się w 4tyś zł (WARTA). Konkurencyjne cenowo (około 3500zł) oferty z reguły mają wycenę około 20tyś niższą. Biorąc pod uwagę 300netto opłaty za rozpatrzenie oferty kompletnie nie opłacało się szukać poza VW.
- Osfald
- Senior Member
Mam taki wpis w OWU do AC:Salvatore pisze: ↑06.10.2020, 14:57Pytanie czy masz w zakresie ubezpieczenia stałą wartość. Bo jeśli nie masz to wysoka wycena jest nic nie warta - wycena przy szkodzie będzie zupełnie innaOsfald pisze: ↑16.09.2020, 13:21Obecnie wybraliśmy pakiet z VW. Przy wycenie samochodu na 145tyś ubezpieczenie zamknęło się w 4tyś zł (WARTA). Konkurencyjne cenowo (około 3500zł) oferty z reguły mają wycenę około 20tyś niższą. Biorąc pod uwagę 300netto opłaty za rozpatrzenie oferty kompletnie nie opłacało się szukać poza VW.
O to chodzi?Suma ubezpieczenia odpowiada wartości ubezpieczonego pojazdu z dnia zawarcia umowy ubezpieczenia.
Generalnie wszystkie oferty ubezpieczenia samochodu zostały przez nas zebrane i porównane przede wszystkim zgodnie z tymi wymogami VW Leasing:
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Chyba nie o to.
Standardowe ubezpieczenie działa tak, że w momencie szkody auto jest wyceniane na nowo. Czyli jeśli dzisiaj ubezpieczysz samochód na powiedzmy 100k pln, a samochód zostanie skradziony za pół roku, to po pół roku wycenią samochód na powiedzmy 90k pln i tyle wypłacą. Jest tu oczywisty konflikt interesów - ubezpieczycielowi teoretycznie opłaca się zawyżać wycenę w momencie zawierania umowy ubezpieczenia, a następnie zaniżać w momencie wystąpienia szkody. Część ubezpieczycieli oferuje opcję stałej sumy ubezpieczenia (stałej wartości pojazdu) przez cały okres trwania polisy - wtedy wypłacą te 100k nawet jeśli szkoda nastąpi ostatniego dnia trwania polisy, ale te polisy są oczywiście wyraźnie droższe - u mojego ubezpieczenia ta opcja kosztowała mnie około 15% więcej.
Dlatego jeśli otrzymałeś wycenę wyższą niż u innych ubezpieczycieli, ale nie masz opcji stałej sumy ubezpieczenia, to doświadczenie życiowe podpowiada, że będziesz miał zaniżoną (względem sumy ubezpieczenia) wycenę w przypadku potencjalnej szkody. Natomiast jeśli dostałeś stałą sumę ubezpieczenia to wtedy jak najbardziej warto.
EDIT: z tego co widzę VW Leasing wymaga stałej sumy ubezpieczenia tylko w przypadku pierwszego roku użytkowania.
Standardowe ubezpieczenie działa tak, że w momencie szkody auto jest wyceniane na nowo. Czyli jeśli dzisiaj ubezpieczysz samochód na powiedzmy 100k pln, a samochód zostanie skradziony za pół roku, to po pół roku wycenią samochód na powiedzmy 90k pln i tyle wypłacą. Jest tu oczywisty konflikt interesów - ubezpieczycielowi teoretycznie opłaca się zawyżać wycenę w momencie zawierania umowy ubezpieczenia, a następnie zaniżać w momencie wystąpienia szkody. Część ubezpieczycieli oferuje opcję stałej sumy ubezpieczenia (stałej wartości pojazdu) przez cały okres trwania polisy - wtedy wypłacą te 100k nawet jeśli szkoda nastąpi ostatniego dnia trwania polisy, ale te polisy są oczywiście wyraźnie droższe - u mojego ubezpieczenia ta opcja kosztowała mnie około 15% więcej.
Dlatego jeśli otrzymałeś wycenę wyższą niż u innych ubezpieczycieli, ale nie masz opcji stałej sumy ubezpieczenia, to doświadczenie życiowe podpowiada, że będziesz miał zaniżoną (względem sumy ubezpieczenia) wycenę w przypadku potencjalnej szkody. Natomiast jeśli dostałeś stałą sumę ubezpieczenia to wtedy jak najbardziej warto.
EDIT: z tego co widzę VW Leasing wymaga stałej sumy ubezpieczenia tylko w przypadku pierwszego roku użytkowania.