Słabo działające głośniki z tyłu
Słabo działające głośniki z tyłu
Witam wszystkich
Drodzy użytkownicy wszystkich Artków chciałem się was zapytać czy wasze głośniki w tylnych drzwiach grają tak dobrze jak przednie.
U mnie mają bardzo mało basu i grają bardzo płasko w porównaniu do drzwi przednich, nie wiem czy tak ma być i czy jest to kolejna oszczędność VW czy mam znowu składać reklamację.
Bardzo proszę o dajcie znać na forum.
Drodzy użytkownicy wszystkich Artków chciałem się was zapytać czy wasze głośniki w tylnych drzwiach grają tak dobrze jak przednie.
U mnie mają bardzo mało basu i grają bardzo płasko w porównaniu do drzwi przednich, nie wiem czy tak ma być i czy jest to kolejna oszczędność VW czy mam znowu składać reklamację.
Bardzo proszę o dajcie znać na forum.
Re: Słabo działające głośniki z tyłu
W standardowym audio sygnał do tylny głośników ma przycięte pasmo w źródle. Nie pomoże zmiana głośników. Na standardowym wzmacniaczu tył zawsze będzie grał płasko. Z tego powodu ważne jest aby np. Subwoofer podłączać po sygnał z przednich głośników.
Wg mnie to celowe. Głośniki z tyłu mają poprawiać odsłuch pasażerów z tyłu, ale nie pogarszać odsłuchu z przodu - pasażerowie z przodu nadal powinni odbierać dźwięk jako dochodzący z przodu, jak na koncercie Ale to jest tylko jedna teoria, a każdy ma swoją
Głośniki basowe z tyłu mają mniejsza średnice jeśli się nie myle
2.0 TSI 190 KM
To sie nazywa ciecie kosztow. Zacznij od wytlumienia drzwi dobrym materialem i sie polepszy.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Dzięki Panowie za informację.
Czyli jednak daruję sobie składanie reklamacji w serwisie chociaż pan z serwisu przyznał mi rację że działają słabo.
Zainstaluje zestaw Helixa który właśnie idzie do mnie zobaczymy czy to coś zmieni.
Czyli jednak daruję sobie składanie reklamacji w serwisie chociaż pan z serwisu przyznał mi rację że działają słabo.
Zainstaluje zestaw Helixa który właśnie idzie do mnie zobaczymy czy to coś zmieni.
Zrob to co pisalem powyzej i masz poprawe dzwieku o jakies 50-80% (zalezy od ucha)
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Też przymierzam się do Helixa...napisz jak go zaaplikujesz... czy faktycznie jest różnica, słyszałem różne zdania na ten temat...
Jaki model Helixa zamówiłeś? Podeślij linka jak możesz
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
A jaka ingerencja w system Audio jest najlepsza?
Aby nie usuwać koła zapasowego......?
Wygłuszenie drzwi rozumiem..
Jakiś sub pod siedzenie?
Albo jak w Superbie do wnęki bagażnika?
Ponoć są jakieś gotowe zestawy plug&play... gdzie to można zobaczyć?
Aby nie usuwać koła zapasowego......?
Wygłuszenie drzwi rozumiem..
Jakiś sub pod siedzenie?
Albo jak w Superbie do wnęki bagażnika?
Ponoć są jakieś gotowe zestawy plug&play... gdzie to można zobaczyć?
—
Arteon B 2.0 TDI 150KM DSG - 2020 - ManganGrey
Arteon B 2.0 TDI 150KM DSG - 2020 - ManganGrey