2020 Facelifting i Shooting Brake
Re: 2020 Facelifting i Shooting Brake
Kolorek bardzo ładny ale kompletnie nie pasują do niego chromowe wstawki. Trzeba by było odrazu obklejać wszystko na... No właśnie na czarny? Przedni pakiet rline przed liftem lepiej prezentuje się moim zdaniem, bardziej agresywny jest.
Mam takie samo zdanie. Ogólnie jakoś w materiałach prasowych lepiej to wszystko wyglądało. Te lampy a'la Lexus... Cieszę się, że mam poprzednią wersję :-)
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
To chyba najlepsze, co można powiedzieć o nowym Arteonie.Cieszę się, że mam poprzednią wersję :-)
Kiedyś wymyślili auto, które przyćmiło konkurencję. Teraz na siłę postanowili coś ulepszyć i wyszło "jak zwykle". Niegdyś ostry jak maska Sędziego Dread'a przód stał się nijaki, tylne lampy z Lexusa i kierownica z ID-3, a do tego nijaki niebieski, który zastąpił kurkumę - tego już zupełnie nie rozumiem.
Gdyby to auto wyszło takie już w 2017, pewnie powiedziałby, że jest super. Jednak na tle poprzednika wypada blado.
Podzielam wasze opinie - miałem w planach kupować R-Line pod koniec roku, ale jak zobaczyłem na promo jak chcą "ulepszyć" Arteona, to czym prędzej wziąłem się za poszukiwania ostatnich sztuk pre-lifta. :p No i dzięki temu już trzeci miesiąc mogę się cieszyć jeszcze-nie-zepsutym Artkiem.
Swoją drogą może to taka strategia biznesowa VW, żeby kolejna wersja/lift zrobił większe wrażenie.
Swoją drogą może to taka strategia biznesowa VW, żeby kolejna wersja/lift zrobił większe wrażenie.
Ta. Jak z Windowsem, co drugi udany
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Te nowe lampy mają bardzo ładną animację 3D. Wnętrze jest lepiej wykończone i już oparte na MIB3, więc mogą dostawać nowe funkcje on-line. Wykończenie wnętrza jest lepszej jakości i w końcu nie wygląda jak Passat, plus nagłośnienie Harman Kardon.
A ta listwa pomiędzy światłami, mimo że ma dobre recenzje, to z tego co rozumiem jest tylko w R-line, więc można po prostu wybrać Elegance, który już nie jest taki płaski jak przedlift.
A ta listwa pomiędzy światłami, mimo że ma dobre recenzje, to z tego co rozumiem jest tylko w R-line, więc można po prostu wybrać Elegance, który już nie jest taki płaski jak przedlift.
Nie wiem czy to nie za mało żeby decydować się na lifta, ale fakt tylne światła mają animacje powitalną jak audi:
https://youtu.be/MK_3WHkz6Ug?t=35
https://youtu.be/MK-MWrsoVeQ?t=105
ciekawe czy da radę do przed-lifta te lampy wpasować
Deska i nowe ambienty im całkiem wyszły: https://youtu.be/MK_3WHkz6Ug?t=125
Brakuje w Rline koloru niebieskiego Lapiz Blue z pełnego R dopiero wtedy by można pomyśleć
TSI190 MY2020
Listwa led pomiędzy przednimi światłami jest też w Elegance.Vetinari pisze: ↑12.11.2020, 12:22Te nowe lampy mają bardzo ładną animację 3D. Wnętrze jest lepiej wykończone i już oparte na MIB3, więc mogą dostawać nowe funkcje on-line. Wykończenie wnętrza jest lepszej jakości i w końcu nie wygląda jak Passat, plus nagłośnienie Harman Kardon.
Pozdrawiam
Pit
Pit
Animacja i czerwony lakier to jedyne zmiany które uważam za plus. Kierownica, pasek z przodu, panel klimatyzacji, tylne światła (gdy nie świecą) są zmianami jakby na siłę. Osobiście wole wersje (2020) w dodatku w związku z wprowadzeniem „nowego” modelu zeszli mi z 200 do 160k wiec podwójna korzyść.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
Przeszly mi te lampy z tylu jak zobaczylem je na zywo i jeszcze wylaczone, w dzien. O ile na zdjeciach moc i od reki tel do Eldara zeby szukac i montowac, to po obejrzeniu pass-wyglada to dla mnie gorzej niz jakies daewoo poprawione gratami z dzialu agrotuning w tesku. Moze maja tam jakas "animacje", ale to gadzet cieszacy przez 5 dni na krzyz w roku i tyle. Jedyne zazdro to harman, ale musialbym go dobrze odsluchac zeby sie nie okazalo jak z lampami.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce