Jakie opony zimowe polecacie?
Re: Jakie opony zimowe polecacie?
20 cali na zime!? No #forte masz ty wielkie Cojones
Ja już miesiąc temu kupiłem Pirelli 245/35 R20. Diler też powiedział że wymieni. Ale samochód dopiero początek stycznia. Dlatego pytam jakie wrażenia z jazdy.
Na zimowych jeździłem max 18'
Na zimowych jeździłem max 18'
20" na zimę, f*ck macie odwagę. Pomijając koszty gum i praktycznie brak wyboru.
Ja bym się nie zdecydował na 20" na zimę (no chyba, że w Q7, RR itp. gdzie letnie to 22" a przy 20" jest coś tej gumy). Czekam na wrażenia
- guttentager
- Member
koszty to jedno, ale jak pomyślę o pojawiających się po roztopach dziurach i oponie na /35 - może boleć.
Będzie zabawa z wymianą takiej opony (trudno wymienić).
Komfort jazdy kiepski - wysokość opony to ok. 86 mm
Nie taki diabeł straszny z tymi zimówkami w rozmiarze 20 sam na takich jeżdżę od dwóch tygodni i dramatu nie doświadczyłem. Sam zakup opon w moim przypadku to model Vredestein Wintrac Xtreme S Xl za które zapłaciłem 1065 zł za sztukę w Norauto (była promocja) tam też bez najmniejszego problemu wymieniłem (wymiana,przechowanie na pół roku,czujniki,pompowanie azotem itp ok.300 zł). Komfort dokładnie taki sam jak na letnich czyli OK choć praktycznie zawsze jeżdżę w trybie sport. Czy jest sucho czy mokro, czy jak był śnieg to trzymanie na drodze bez uwag.
Witam wszystkich
W Poniedziałek odebrałem Arteona i poszukuje kół zimowych ( sprzedawca mi zaproponował za 7200 zł ale cena jest z kosmosu )
Na allegro lub olx są niby volkswagena : https://www.olx.pl/oferta/kola-zimowe-p ... 6d42b5ecd2
cena ich ok 3900 zł
z tego co wiem to opony tam są viking wintech co możecie mi powiedzieć o nich ?
Poproszę o propozycję na 17 calowe napewno macie coś założone
Pozdrawiam
W Poniedziałek odebrałem Arteona i poszukuje kół zimowych ( sprzedawca mi zaproponował za 7200 zł ale cena jest z kosmosu )
Na allegro lub olx są niby volkswagena : https://www.olx.pl/oferta/kola-zimowe-p ... 6d42b5ecd2
cena ich ok 3900 zł
z tego co wiem to opony tam są viking wintech co możecie mi powiedzieć o nich ?
Poproszę o propozycję na 17 calowe napewno macie coś założone
Pozdrawiam
Panowie czy szerokosc 245 nie jest zbyt szeroka? Czy ktos zastosowal wezsza opone?
Ja mam 215 do 17 cali - 215/55 R17