Kodowanie OBDeleven
- Osfald
- Senior Member
Re: Kodowanie OBDeleven
Przywróć oryginalne kodowanie (oczywiście przed kodowaniem wykonałeś sobie kopię bezpieczeństwa ustawień modułów w których zacząłeś grzebać?), wykasuj błędy... wszystko powinno wrócić do normy.
PS
Dołożyłeś cały potrzebny osprzęt do monitorowania ciśnienia skoro chciałeś je włączyć?
PS
Dołożyłeś cały potrzebny osprzęt do monitorowania ciśnienia skoro chciałeś je włączyć?
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
już zrobione pogrzebałem i wróciło do normy.
mam problem z zakodowaniem zamykaniem okien w czasie deszczu nie chcą sie zamykać niby włączyłem opcje zamykanie okiem po wyłączeniu zapłonu i dalej nie zamyka. Czy ktoś mógłby mi podesłać całą ścieżkę kodowania bo może robie coś nie tak pozdrawiam.
To już dawno nie działa.
-
- Junior Member
Czy ktoś wie jak zmienić za pomocą obdeleven ikonę samochodu na radiu gdy się daje funkcje "car" mam arteona a wyswietla mi golfa
Witam serdecznie,
Pomóżcie proszę, mam problem - po wyłączeniu zapłonu na kokpicie pojawia się passat a nie arteon nie mam pojęcia jak to zrobiłem i jak to odkręcić (próbowałem zakodować w moim arteonie zegary z gotowej aplikacji - wcisnalem alltracka z ciekawosci) ... Bardzo proszę o POMOC...
pozdrawiam Mariusz
Pomóżcie proszę, mam problem - po wyłączeniu zapłonu na kokpicie pojawia się passat a nie arteon nie mam pojęcia jak to zrobiłem i jak to odkręcić (próbowałem zakodować w moim arteonie zegary z gotowej aplikacji - wcisnalem alltracka z ciekawosci) ... Bardzo proszę o POMOC...
pozdrawiam Mariusz
- radzio_007
- Junior Member
Witam, czy da się zlikwidować limiter obrotów na postoju powyżej 4000?
VW Arteon Rline 2.0 TSI 350 KM 4MOTION Oryx White
Po kilku godzinach z OBDeleven poddaję się, nie mogę wyłączyć STRART / stop ... wyprzedzając pytania - tak próbowałem trzech sposobów:
1. zmiana napięcia - maks można ustawić 12.1 a mój samochód operuje na 14V więc napięcie nie spada nawet do 12.1V
2. zmiana temp - nie mogę ustawić wartości
3. Dezaktywacja START / stop - moduł 19 i chyba 4 wiersz - po każdym uruchomieniu wracało do poprzedniej pozycji.
...może zna ktoś z was jakiś sposób przez long coding lub inne pomysły ?
1. zmiana napięcia - maks można ustawić 12.1 a mój samochód operuje na 14V więc napięcie nie spada nawet do 12.1V
2. zmiana temp - nie mogę ustawić wartości
3. Dezaktywacja START / stop - moduł 19 i chyba 4 wiersz - po każdym uruchomieniu wracało do poprzedniej pozycji.
...może zna ktoś z was jakiś sposób przez long coding lub inne pomysły ?
MaGeek
VW Arteon R-Line 2.0 BiTDI 240 4MOTION
Z którego roku auto? Bo jak MY2020 to się raczej jeszcze nie da kodowaniem. Tylko moduł odwracający działanie przycisku z ali.
Auto kupione w 2019 ale na OBDeleven pokazuje modelowo 2020
MaGeek