Czego nam brakuje w Arteonie i czego byśmy oczekiwali w kolejnym aucie?
Re: Czego nam brakuje w Arteonie i czego byśmy oczekiwali w kolejnym aucie?
Myślę że sam ruszy, tylko musi to być w określonym czasie od zatrzymania, chyba 4 sekundy. Później trzeba nacisnąć set lub dodać gazy.
-
- Junior Member
Witam po raz pierwszy na forum... od 4 tygodni mam Rline 2.0 TSI dobrze wyposażone.... zapomniałem klapy zamówić elektrycznej i to stanowi utrudnienie ale da się żyć. Przyspieszenie woła o pomstę do nieba ( wcześniej miałem Passata 1.8 TSI - rakieta w porównaniu do Arteona)...System dzwięku ka... za ponad 5 tys. nie zdaje egzaminu - szkoda pieniędzy ( w passku bez tego systemu sprzęt grał lepiej ) ...19'' dają radę i spokojnie można zamawiać 20'' bez obaw o komfort... kamera cofania słabej jakości ... szum przy drzwiach bez ramek denerwuje...przyciski na kierownicy ok ten system dotykowy ok kierownica z podgrzewaniem super, panorama - tylko kawałek dachu ...fotele skóra kubełkowe mega ... masaż pleców fajny gadżet ale na postoju .... największe rozczarowanie to przyspieszenie .... generalnie przyzwoite autko ....
Cześć,
Dźwięk audio można łatwo poprawić wygłuszając drzwi. Tata temu jak jeszcze jeździłem Fabia to po raz pierwszy wygłaszałem drzwi. Niebo a ziemia. Mam jeszcze Leona z Seat Sound w którym nie było potrzeby zmian. Artek faktycznie rozczarowuje, zwłaszcza w ilości i jakości basu. Co do klapy to masakra aucie za ponad 200k. Powinna być w standardzie. Przyspieszenie chyba wynika głównie z ospałej skrzyni biegów. Nawet na sporcie powoli reaguje na pedał w podłodze. Sam chyba niebawem wybiorę się na strojenie silnika i skrzyni. Co do szumów przy szybach to odpukać nie mam z nimi problemu. Nawet przy 180km/h nie jest głośniej niż w Leonie. Tego typu hałas pojawił się u mnie dosłownie ze 3 razy przez ostatnie 3 m-ce i tylko wtedy gdy jechałem pod mocny wiatr. Zazdroszczę tobie szyberdach który kocham a którego nie mam w Arteonie i podgrzewanej kierownicy której nie można było domówić do R-Lina. A masaż to cóż, to nie jest masaż tylko irytujący balonik który ugniata plecy.
Dźwięk audio można łatwo poprawić wygłuszając drzwi. Tata temu jak jeszcze jeździłem Fabia to po raz pierwszy wygłaszałem drzwi. Niebo a ziemia. Mam jeszcze Leona z Seat Sound w którym nie było potrzeby zmian. Artek faktycznie rozczarowuje, zwłaszcza w ilości i jakości basu. Co do klapy to masakra aucie za ponad 200k. Powinna być w standardzie. Przyspieszenie chyba wynika głównie z ospałej skrzyni biegów. Nawet na sporcie powoli reaguje na pedał w podłodze. Sam chyba niebawem wybiorę się na strojenie silnika i skrzyni. Co do szumów przy szybach to odpukać nie mam z nimi problemu. Nawet przy 180km/h nie jest głośniej niż w Leonie. Tego typu hałas pojawił się u mnie dosłownie ze 3 razy przez ostatnie 3 m-ce i tylko wtedy gdy jechałem pod mocny wiatr. Zazdroszczę tobie szyberdach który kocham a którego nie mam w Arteonie i podgrzewanej kierownicy której nie można było domówić do R-Lina. A masaż to cóż, to nie jest masaż tylko irytujący balonik który ugniata plecy.
Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI 320HP
-
- Junior Member
Z tym dźwiękiem ... harman/kardon... powinni to przewidzieć ...klapa no wiesz da się żyć jak pisałem ... dałem się zwieść i zasugerowałem się system open/close że to jest w pakiecie a tu upss...Panorama ... nie mam doświadczenia , wziąłem z racji wyglądu zewnętrznego - srebrny pyrit z czarnym dachem mi się podoba ... żona ma w c klasie cały panorama dach wszystko elektrycznie i nie używa może z braku czasu i wiedzy co to daje ... mówi , że szumi i nie używa a dzieciaki przez pierwszy dzień wow a potem nic...kiera podgrzewana fajna sprawa - polecam ...fotele mega są a masaż tak jak mówisz
Masz może doświadczenie może z jakością lakieru ... ostatnio potraktowała mnie trzy razy piaskarka ... aż się boje umyć auto
Masz może doświadczenie może z jakością lakieru ... ostatnio potraktowała mnie trzy razy piaskarka ... aż się boje umyć auto
Ja mam Arteona od października wiec moje doświadczenie nie jest wielkie. Jeśli nie żal ci wydać 8-10k to zrób go w folii i nie musisz się wtedy obawiać o lakier.
-
- Junior Member
... dzięki ... przeanalizuję temat...
Lakier mamy bardzo miękki, wszędzie odpryskiIK VW Arteon R LINE pisze: ↑28.01.2021, 11:44Z tym dźwiękiem ... harman/kardon... powinni to przewidzieć ...klapa no wiesz da się żyć jak pisałem ... dałem się zwieść i zasugerowałem się system open/close że to jest w pakiecie a tu upss...Panorama ... nie mam doświadczenia , wziąłem z racji wyglądu zewnętrznego - srebrny pyrit z czarnym dachem mi się podoba ... żona ma w c klasie cały panorama dach wszystko elektrycznie i nie używa może z braku czasu i wiedzy co to daje ... mówi , że szumi i nie używa a dzieciaki przez pierwszy dzień wow a potem nic...kiera podgrzewana fajna sprawa - polecam ...fotele mega są a masaż tak jak mówisz
johnyPL
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Arteon R-Line TSI 190KM JB4 241/385
Tak na szybko czego mi brakuje:
- spryskiwacze reflektorów, w szczególności przy takiej pogodzie, gdzie dojście do klosza i wyczyszczenie na stacji podczas tankowania jest mega utrudnione
- schowek na parasol, wcześniej w passacie korzystałem z takiego udogodnienia, teraz muszę parasol na wycieraczkę rzucać
- nagłośnienie co do tego to największa uwaga bo gra to bardzo słabo i już rozważam wyciszenie i ewentualnie wymianę nagłośnienia. W takim aucie nawet w standardzie powinno to być bardziej dopracowane, duży minus...
- poprawa software, system reaguje ospale, często się zawiesza apple car play
- eliminacja atrapy rur wydechowych i wypuszczenie żelastwa ze zderzaków, jak to było kiedyś
- w sumie brakuje trochę uchwytów w bagażniku i możliwości mocowania siatek, podobnie jak w superbie - sprytne rozwiązania
Ps, jeżdżę Artkiem po FL i potwierdzam podgrzewanie kiery rewelacja, a sterowanie dotykiem jest naprawdę świetne, kwestia przełączenia się z analog na cyfrowe, już bym nie zmienił na fizyczne przyciski, do tego duży plus za deske rozdzielcza (piękna, jakościowo ok) i Matrix’y. Ubolewam tylko z braku okna dachowego, ale brałem co było dostępne.
- spryskiwacze reflektorów, w szczególności przy takiej pogodzie, gdzie dojście do klosza i wyczyszczenie na stacji podczas tankowania jest mega utrudnione
- schowek na parasol, wcześniej w passacie korzystałem z takiego udogodnienia, teraz muszę parasol na wycieraczkę rzucać
- nagłośnienie co do tego to największa uwaga bo gra to bardzo słabo i już rozważam wyciszenie i ewentualnie wymianę nagłośnienia. W takim aucie nawet w standardzie powinno to być bardziej dopracowane, duży minus...
- poprawa software, system reaguje ospale, często się zawiesza apple car play
- eliminacja atrapy rur wydechowych i wypuszczenie żelastwa ze zderzaków, jak to było kiedyś
- w sumie brakuje trochę uchwytów w bagażniku i możliwości mocowania siatek, podobnie jak w superbie - sprytne rozwiązania
Ps, jeżdżę Artkiem po FL i potwierdzam podgrzewanie kiery rewelacja, a sterowanie dotykiem jest naprawdę świetne, kwestia przełączenia się z analog na cyfrowe, już bym nie zmienił na fizyczne przyciski, do tego duży plus za deske rozdzielcza (piękna, jakościowo ok) i Matrix’y. Ubolewam tylko z braku okna dachowego, ale brałem co było dostępne.
Arteon FL R-line 2,0 TSI 190 KM
Mi się podoba deska sprzed lista, zegar jest dyskusyjny ale długa kratka wentylacyjna wyglada spoko. Po ligcie odrzuca udawany szew na desce rozdzielczej. Wyglada to mega tandetnie. A spryskiwacze reflektorów chyba większość egzemplarzy posiada.