Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Faktycznie, właśnie sprawdziłem i mam tak samo. Niech im będzie, odpuszczam
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
Podobny komunikat pojawiał się u mnie od piątku, o konieczności udania się do serwisu w celu usunięcia usterki numeru SOS.
W czasie następnych jazd raz się ten komunikat pojawiał, raz znikał. Umówiłem wizytę w serwisie, podczas jazdy do serwisu wyskoczył komunikat o niedziałającym systemie rozpoznawania znaków a później przestała działać nawigacja (tzn. był podkład ale znikły wszystkie drogi).
Po podpięciu do komputera w serwisie konieczne okazało się umówienie na kolejną wizytę i pozostawienie auta na 2-3 dni.
Wyskoczyły błędy: Modułu wzywania pomocy i jednostki komunikacji, Magistrali danych, Przerwa anteny GPS, Magistrala Ethernet, Uszkodzony jakiś sterownik... w sumie dwie strony usterek.
Dziwne że auto jeszcze jeździło elektronika nas wykończy
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Z elektroniką to się cuda dzieją, ja miałem kiedyś podobną sytuację, w połowie trasy na drugi koniec Polski wszystkie możliwe kontrolki na czerwono i radź sobie :p
https://www.twojevent.com/attraction/fotobudka/
https://www.twojevent.com/attraction/fotobudka/
Ostatnio zmieniony 13.08.2024, 12:28 przez Michio92, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie po tygodniu od odebrania samochodu mam usterkę czujników parkowania tylnich... kamera działa normalnie. Coś okropnego... :|
Jakie objawy?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Po włączeniu wstecZnego pojawia się komunikat o awarii czujników tylnich. Kamera działa normalnie 360. Czujniki z przodu i boku ok.
-
- Junior Member
Witam kolegów
Posiadam Arteona 1.5 TSI 2019r 63 tyś przebiegu do tej pory jedyna wadą ale jakże wkur......ą jest dziwne ćwierkanie pod maską odkąd zrobiło się zimno i wilgotno rano. Wcześniej problemu nie było, teraz ćwierka jakaś rolka albo pasek, po jakiś 15 minutach jazdy wszystko ustaje.
Ma ktoś z was taką przypadłość.
Mam auto 4 miesiące dopiero i jestem z niego bardzo zadowolony, szczególnie że przesiadłem się z nowego Outlandera to pod względem wykończenia i komfortu jazdy jaki prezentuje Mitsubishi to jak bym zamienił na S-klase
Posiadam Arteona 1.5 TSI 2019r 63 tyś przebiegu do tej pory jedyna wadą ale jakże wkur......ą jest dziwne ćwierkanie pod maską odkąd zrobiło się zimno i wilgotno rano. Wcześniej problemu nie było, teraz ćwierka jakaś rolka albo pasek, po jakiś 15 minutach jazdy wszystko ustaje.
Ma ktoś z was taką przypadłość.
Mam auto 4 miesiące dopiero i jestem z niego bardzo zadowolony, szczególnie że przesiadłem się z nowego Outlandera to pod względem wykończenia i komfortu jazdy jaki prezentuje Mitsubishi to jak bym zamienił na S-klase
Mam pytanie, czy też tak macie w trybie Sport skrzyni, że przy redukcji z 4 na 3 bieg czuć zauważalne szarpnięcie. Nie jest jakieś intensywne ale przy redukcji z pozostałych biegów nie odnotowałem tego. Dodam, że lekkie szarpnięcie występuje przy hamowaniu pedałem hamulca, przy swobodnym zwalnianiu i hamowaniu silnikiem tego nie ma, silnik 190 TDI.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Nikt nie ma powyższego objawu czy nikt nie ma wersji ze 190 TDI
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Mam TSI i powiem Tobie ze podjedź czy do Witka z R-performance czy Froga, niech zerkna i wygrają soft do skrzyni. Ja opisywałem swoje wrażenia po takiej akcji i jest to kompletnie inna skrzynia.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce