Dziwne brzęczenie - tryb sport
Dziwne brzęczenie - tryb sport
Witam serdecznie,
Pojawiło się u mnie dziwne brzęczenie, bardzo ciche ale jednak. Jak zmieniam na tryb sport to jest taki dźwięk jakby z głośnika czy czegoś innego z prawej strony od strony pasazera. Myślałem że to kwestia radia ale zauważalnie pojawią się na trybie sport jak jade spokojnie. Znika jak dodaje gazu i wchodzi silnik na obroty. Coś ewidentnie wibruje ale nie wiem co.
2.0 tsi 280KM
Pojawiło się u mnie dziwne brzęczenie, bardzo ciche ale jednak. Jak zmieniam na tryb sport to jest taki dźwięk jakby z głośnika czy czegoś innego z prawej strony od strony pasazera. Myślałem że to kwestia radia ale zauważalnie pojawią się na trybie sport jak jade spokojnie. Znika jak dodaje gazu i wchodzi silnik na obroty. Coś ewidentnie wibruje ale nie wiem co.
2.0 tsi 280KM
Re: Dziwne brzęczenie - tryb sport
Może głośnik? W trybie sport dźwięk silnika generowany jest przez głośniki.
Znajomemu wymienili na gwarancji głośnik w prawych drzwiach.
Znajomemu wymienili na gwarancji głośnik w prawych drzwiach.
Cześć, sprawdził bym zaślepkę mechanizmu podnoszenia szyby, trzeba zdemontować boczek (taka duża czarna przy zamku) jest dość luźno spasowana, pomaga obklejanie rantu taśma dwustronna... jeśli dźwięk pochodzi faktycznie z drzwi pasażera to obstawiał bym to.
No właśnie kupiłem 2 letni egzemplarz i mam fabryczna gwarancję na rok jeszcze. Takto poza tym i dziwnym odgłosem na dziurach w przednim kole co w sumie może być juzmoim wymysłem bo auto ma certyfikat DSW nic mu nie dolega.
Ten glosnik to chyba lepiej do aso dam...
Ten glosnik to chyba lepiej do aso dam...
Też mam coś takiego - każdorazowo przy puszczeniu gazu, jadąc w trybie sport.
Jeżeli mówicie o czymś takim: https://www.youtube.com/watch?v=5R7NKKbD5eY to są to podobno brzęczące przewody paliwowe i można to ogarnąć w ASO. Nie miałem jeszcze czasu z tym walczyć - zrobię to przy pierwszym przeglądzie.
Jeżeli mówicie o czymś takim: https://www.youtube.com/watch?v=5R7NKKbD5eY to są to podobno brzęczące przewody paliwowe i można to ogarnąć w ASO. Nie miałem jeszcze czasu z tym walczyć - zrobię to przy pierwszym przeglądzie.
Miałem to samo....
Nie wiem jak ale samo przeszło chyba z rok tego nie słyszałem
Nie wiem jak ale samo przeszło chyba z rok tego nie słyszałem
Jak będę w aso i stwierdzą co jest problemem to napiszę. Na pewno tego tematu nie zostawię bo mnie wręcz drażni i będę szukał przyczyny
dokładnie coś takiego od strony pasażera. u Ciebie 4x głośniej ale to właśnie taki dźwiękLordVATer pisze: ↑10.05.2021, 07:02Też mam coś takiego - każdorazowo przy puszczeniu gazu, jadąc w trybie sport.
Na co dzień tego też nie mam. Dopiero, gdy znajdę fajną krętą drogę i chcę na manetkach pobawić się w zakrętach, cała frajdę psuje to cholerne bzzzzz
Podobno w ASO muszą coś powciskać pomiędzy przewody, by nie uderzały o siebie. Słyszałem też o kimś, komu wymieniali przewody, bo się poprzecierały od tego latania. Bez wątpienia nie można tego zostawić.
Podobno w ASO muszą coś powciskać pomiędzy przewody, by nie uderzały o siebie. Słyszałem też o kimś, komu wymieniali przewody, bo się poprzecierały od tego latania. Bez wątpienia nie można tego zostawić.
Rozmawiałem dziś z aso i jestem umówiony na wtorek na serwis. Podobno wiedzą co jest przyczyną i będę informował na bieżąco jakie były faktyczne przyczyny i czy odgłosy ustały